Μνήμη Αγίου Αθανασίου στο Γηροκομείο Σπερχειάδος

  • Dogma
αθανασίου

Η ιερά μνήμη των εν Αγίοις πατέρων ημών και μεγάλων Ιεραρχών Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας εορτάσθηκε με κατάνυξη και ιεροπρέπεια  την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα.

Στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου υπάρχει ο νεοεγκαινιασθείς  Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου αλλά λόγω του πολυπληθούς Εκκλησιάσματος οι πανηγυρικές ακολουθίες τελέσθηκαν στην αίθουσα τελετών του Ιδρύματος.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ενώ παρέστησαν: ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, Ιερείς από την περιοχή,  η Ερίτιμος κα Μαίρη Ακρίδα, εκπρόσωπος του Δημάρχου Μακρακώμης, ο Στρατηγός ε.α κ. Γεώργιος Λιασκώνης μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, και πολλοί πιστοί.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη πατερική προσωπικότητα του Αγίου Αθανασίου και στην δυναμική υπεράσπιση του υπέρ  της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά της αιρέσεως του Αρείου. Επίσης αναφέρθηκε και στον αείμνηστο  μεγάλο ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αθανάσιο Ακρίδα χάριν του οποίου ιδρύθηκε το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο στη Σπερχειάδα, το οποίο προσφέρει θαλπωρή και αγάπη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Εις ένδειξιν τιμής και ευχαριστιών ο Ποιμενάρχης μας στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προσέφερε στη σύζυγο του αειμνήστου ευεργέτου, κα Μαίρη ακρίδα μια ανθοδέσμη.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε το οφίκιο του Οικονόμου εις τον π. Βασίλειο Γεράνη Εφημέριο του χωριού  Κολοκυθιά,    εις ένδειξιν τιμής διότι ο π. Βασίλειος εξυπηρετεί ως Εφημέριος τις ανάγκες 3 χωριών της Δυτικής Φθιώτιδος. Ο Ποιμενάρχης μας τους ευχήθηκε να είναι Άξιος και να συνεχίζει με δύναμη από τον Θεό να διακονεί τον πιστό λαό των 3 Ενοριών.

Επίσης ευχήθηκε τα δέοντα και τον εορτάζοντα Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Αθανάσιο Καραμέρη.

Μετά την ολοκλήρωση των Πανηγυρικών ακολουθιών εκ μέρους του Ιδρύματος προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους όπου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους, το προσωπικό, και με όλους τους πιστούς που μετείχαν στον εορτασμό.

αθανασίου img_0019_92 img_0036_72 img_0043_68 img_0015_97 img_0012_97 img_0055_75

TOP NEWS