Μνήμη των Αγίων Αναργύρων στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
ανάργυροι

Την μνήμη των Αγίων Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων, εορτάζει η Εκκλησία μας το Σάββατο 1 Ιουλίου. 

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στις 7.30 μ.μ., προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων στους δρόμους της πόλης.

Στις 10.30μ.μ. θα ξεκινήσει ιερά Αγρυπνία.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6.30μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση των Αγίων Αναργύρων.

Η Ιερά Πανήγυρις θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2/7, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Την μνήμη των Αγίων  Αναργύρων πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Αγιάς

Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Πορταριάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, Πρωτοσυγκέλλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Άνω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Δημητρίου Καποδίστρια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

TOP NEWS