Μνημόσυνο για τον μακαριστό Χριστόδουλο στη Χαλκίδα

  • Dogma
χαλκίδα

Σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, ημέρα που η Εκκλησία πανηγυρίζει την ιερά μνήμη του Οσίου πατρός ημών Χριστοδούλου του εν Πάτμω, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, όπως κάθε χρόνο, τίμησε τον εορτάζοντα Άγιο, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των Ευβοέων Αγίων, αφού ασκήτευσε στην γραφική Πόλη της Λίμνης, όπου και υπάρχει έως σήμερα το Ασκητήριό του.

Η μνήμη του Οσίου Χριστοδούλου εορτάστηκε πανηγυρικά στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στη Χαλκίδα, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο ΣεβασμιώτατοςΜητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Πόλεως.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχήθηκε και στον εορτάζοντα Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια, τον οποίον επαίνεσε για την προθυμία και την εργατικότητά του, τόσο στον Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όσο και στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ, της οποίας τυγχάνει Ηγούμενος, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο, ο οποίος εόρταζε αυτή την ημέρα τα ονομαστήριά του και εις μνήμην του οποίου ετελέσθη Ιερό Μνημόσυνο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλος Μάνιας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τους παρευρεθέντες Ιερείς και τους ευσεβείς χριστιανούς για την αγάπη και την παρουσία τους και παρακάλεσε όλους να εύχονται υπέρ της κατά Θεόν προκοπής του.

TOP NEWS