Μυτιλήνη: Υποδοχή τιμίας χειρός Αγίου Νεκταρίου

  • Dogma
Μυτιλήνη

Η ετήσια πανήγυρη του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος, Επισκόπου Κύπρου, γιορτάστηκε ιδιαίτερα και φέτος στον επιβλητικό και μεγαλοπρεπή Ναό του, στην Μυτιλήνη, μετά τις άοκνες προσπάθειες του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των εφημερίων του Ναού π. Αθανασίου Γιουσμά και π. Ευστρατίου Κομνηνού.

Με τις ευλογίες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μυτιλήνης κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ και Ύδρας κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ μεταφέρθηκε στο νησί μας και στην ενορία του Αγίου Θεράποντος, η Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, από την Αίγινα! Κομιστής ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνός Μουρτζής.

Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 6:30 μ.μ. έγινε η Υποδοχή της Τιμίας Χειρός στα προπύλαια του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Θεράποντος και στη συνέχεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Μυτιλήνης κ.κ. ΙΑΚΩΒΟΥ και Μηθύμνης κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, με την συμμετοχή του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου Μυτιλήνης π. Ιακώβου Καραμούζη, των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, δεκάδων κληρικών και πολυαρίθμων πιστών! Την κύρια ημέρα, Κυριακή 14 Μαΐου, τελέστηκε αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία το θείο λόγο εκφώνησε ο Πανοσ. π. Δαμασκηνός Μουρτζής.

unnamed (2) unnamed (1) unnamed (3) unnamed (13) unnamed (14) unnamed (15) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed (7) unnamed (9) unnamed (10) unnamed (11) unnamed (12) unnamed

Το πρόγραμμα της υποδοχής της Τιμίας Χειρός και της εορτής, περιλάμβανε και άλλες ιερές ακολουθίες, όπως Παρακλήσεις στους δύο Αγίους, Μικρό Απόδειπνο και Χαιρετισμούς στους Αγίους, Ιερό Ευχέλαιο και Ιερή Παράκληση για τη Μαθητιώσα Νεολαία, λόγω των εξετάσεων. Κατά την Παράκληση ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς, μίλησε καρδιακά και ζεστά στην πληθώρα των μαθητών/τριών και φοιτητών που είχαν κατακλείσει τον Ναό, δίνοντας στους εφήβους και στους νέους μια γενική συμβουλή: «Κρατηθείτε από την μοναδική χειρολαβή, που είναι η Πίστη μας στον Χριστό» (http://www.apostoli.org/files/3751.mp3).

Και φέτος τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν η πολυάριθμος και θαυμάσια Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος», της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσ. π. Ευστρατίου Γιουσμά καθώς και οι Ιεροψάλτες του Ναού.

Τέλος, ας σημειωθεί πως η Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου μεταφέρθηκε για λίγη ώρα και στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να την προσκυνήσουν η Οσιοτ. Ηγουμένη Ταβιθά και οι Μοναχές, οι οποίες ιδιαιτέρως ευλαβούνται τον Άγιο.

TOP NEWS