Ναυτική Εβδομάδα 2017- Συναυλία Παιδικής Ρωσικής Χορωδίας

  • Dogma
ναυτική

Οι εκδηλώσεις της 2ης Ημέρας της φετινής Ναυτικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20/6, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.

Στις 7μ.μ., στο Λιμάνι του Βόλου, (χώρος terminal), θα πραγματοποιηθούν: Έκθεση Γκραβούρας, με θέμα από το έργο GRAECIA MAIOR, Συλλογή Σοφίας Ζαφραντζά – Vermeulen και Έκθεση στερεοσκοπικών φωτογραφιών από τις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας 2016 στο Βόλο, του Ευσταθίου Ζαφραντζά, ερασιτέχνη φωτογράφου.

Στις 7.30μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, θα ομιλήσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με θέμα «Το Άγιον Όρος φως της οικουμένης».

Θ’ ακολουθήσει Συναυλία, με τίτλο «Φως στην οικουμένη» της Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία», του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας, που θα τραγουδήσει και θα χορέψει ρωσικούς και ελληνικούς χορούς. Τη χορωδία θα συνοδεύει η ορχήστρα «Εμμέλεια» του γνωστού συνθέτη Χρήστου Τσιαμούλη, με τραγουδίστρια την Καίτη Κουλλιά. Η διεθνούς φήμης Χορωδία έχει λάβει μέρος σε ξένα φεστιβάλ και συναυλίες σε Ισραήλ, Ελλάδα,. Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Βουλγαρία κ. αλ.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός» και το περιοδικό «Πεμπτουσία».

 

TOP NEWS