Ναρκισσισμός και αυτοθεματοποίηση – Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας

  • Dogma
θεολογίας

Ο άνθρωπος του σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ ο άνθρωπος της οθόνης. Η απρόσωπη υπερπληροφόρηση μας κατακλύζει και ενήλικες και ανήλικοι ασχολούνται εμμονικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δύσκολα αντιστέκεται κανείς στις οθόνες κινητών, tablets και ηλεκτρονικών υπολογιστών, που προσφέρουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να κοινοποιήσεις την παρουσία σου, να κάνεις like, να δηλώσεις follow, να φωτογραφηθείς και να φωτογραφίσεις λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού , αφουγκραζόμενη την αγωνία της κοινωνίας και ειδικότερα των εκπαιδευτικών και των γονέων σε σχέση με την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου και την επικίνδυνη αυτοπροβολή στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στηρίζει την προσπάθεια της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και της Κοιν.Σ.Επ. ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ, στην πρωτοβουλία που ανέλαβαν για έκτη χρονιά με τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας».

Πρόκειται για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και επικεντρώνεται σε ένα από τα μείζονα ψυχοκοινωνικά και προσωπικά προβλήματα της εποχής μας, με μια διάθεση συγκερασμού των επιστημονικών λόγων της παιδαγωγικής, της θεολογίας και της ψυχολογίας. Θεολόγοι και ψυχολόγοι συναντιούνται, συνομιλούν μεταξύ τους και με το κοινό, θέτοντας επί τάπητος κρίσιμα θέματα που συναντούν πολύπλευρα υπαρξιακά ερωτήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Νέων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, που με αυτόν τον τρόπο δείχνει το ενδιαφέρον του για τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα.

Κατά τη φετινή χρονιά, η προσοχή δίνεται στο δύσκολο ζήτημα της αυτοθεματοποίησης και της αυτοπροβολής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργούν μια κουλτούρα ναρκισσισμού και θέτουν σε κίνδυνο την ψυχοσυναισθηματική ισορροπία ή ακόμη και την ασφάλεια των εφήβων και νέων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τοΣάββατο 28 Απριλίου 2018, και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Forum (Δεληγιώργη 9, κοντά στο ξενοδοχείο Park).

Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο π. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος παίδων και εφήβων, Επίκ. Καθηγητής Ανωτ. Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, με τίτλο ομιλίας «Η αυτοθεματοποίηση ως κουλτούρα ψυχικής παλινδρόμησης», και ο κ. Γεώργιος Κίσσας, διακεκριμένος Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, με τίτλο ομιλίας « Ναρκισσισμός και αυτοθεματοποίηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».

Είναι υποχρέωση και δικαίωμα της κοινωνίας της πολιτών να ενημερώνεται και να επιμορφώνεται αξιόπιστα, γι’ αυτό και η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

TOP NEWS