Ναζιανζού Θεοδώρητος: Οι εκκλησίες χτίζονται από το υστέρημα των πιστών

  • Dogma
Θεοδώρητος

Στην σημαντική βοήθεια των πιστών για την δημιουργία μιας νέας εκκλησίας αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος κηρύσσοντας τον Θείο Λόγο στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού.

«Οι εκκλησίες δεν χτίζονται από πλούσιους αλλά από το υστέρημα των πιστών που είναι μέσα στο σώμα της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδώρητος, ενώ αναφέρθηκε σε διάφορες νέες εκκλησίες. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Επίσκοπος Ναζιανζού τόνισε πως ο ναός του Αγίου Γεωργίου αποτελεί στολίδι για το Ψυχικό και θα γίνει ακόμα καλύτερος με την τελετή των εγκαινίων στις αρχές Μαΐου σημειώνοντας ακόμη μια φορά το μεγάλο έργο των ιερέων και ειδικά του π. Μιχαήλ που είναι και Αρχιτέκτων. Στο τέλος, ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια τον Επίσκοπο και προσκάλεσε τους πιστούς στην τελετή των εγκαινίων η οποία είναι σπάνιο να την ζήσει κανείς από κοντά. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Μαΐου και θα μετέχουν αρκετοί ιεράρχες της Εκκλησίας.

unnamed unnamed (16) unnamed (15) unnamed (13) unnamed (12) unnamed (11) unnamed (10) unnamed (8) unnamed (9) unnamed (7) unnamed (6) unnamed (5) unnamed (4) unnamed (3) unnamed (2) unnamed (1)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

TOP NEWS