Νέα πυρά Ανθίμου κατα Μπουτάρη για το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης

  • Dogma

Λάβρος κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του να ιδρυθεί Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην πόλη.

Λάβρος κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο μητροπολίτης κ. Άνθιμος, αυτή τη φορά με αφορμή την απόφαση του να ιδρυθεί Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην πόλη.

Ο κ. Ανθιμος διερωτήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 96,5 «αν θα κάνουμε μνημεία της σκλαβιάς. Ή το ότι ο δήμαρχος θα στηρίξει την προσπάθεια που κάνει το τμήμα της Θεολογίας για να γίνει τμήμα ισλαμικών σπουδών.

«Δεν μπορεί να συνυπάρξει με την πίστη μας. Θα μπορούσαν να κάνουν αυτοί μια θεολογική σχολή; Εμείς θα τους πούμε «ελάτε στο ΑΠΘ»;

«Οι Ρώσοι ήταν οι περισσότεροι από όλους πέρυσι. Θα πουληθούμε; Θα πουλήσουμε την πίστη μας και την πατρίδα μας για να έχουμε τουρίστες; 20 εκατ τουρίστες έχουμε τη θερινή περίοδο, έχουμε ανάγκη τους μουσουλμάνους της Τουρκίας; (θα έρθουν για το Μπαϊράμι)».

«Κοροϊδευόμαστε; Θα φέρουν οι Τούρκοι χρήματα στην πόλη μας; Θα ξεφτιλιστούμε για να πάρουμε κάποια χρήματα και θα πουληθούμε στους Τούρκους για να μας αφήσουν συνάλλαγμα, δεν είναι δυνατόν αυτό».

«Να έρθουν ως τουρίστες αλλά η είσοδος αυτή προς τη Θεσ/νικη κρύβει σκοπιμότητα και δεν μπορείτε να το καταλάβετε. Όλα αυτά είναι προσχήματα και ο σκοπός είναι άλλος. Αν εσείς θέλετε να κοιμηθείτε, κοιμηθείτε. Αύριο μεθαύριο θα έρθουν να μας σφάξουν. Να πουλήσουμε τη δική μας αξιοπρέπεια; Δεν το δέχομαι και θα το πολεμήσω» είπε χαρακτηριστικά».

Ο κ. Άνθιμος πρόσθεσε πως «οι Έλληνες ήταν το 1955 300 χιλιάδες στην Πόλη και μέσα σε μια βδομάδα τους έσφαξαν και έμειναν μόνο 3 χιλιάδες. Εμείς αυξήσαμε σε 25 χιλιάδες τους μουσουλμάνους της Θράκης, 300 χρόνια δουλείας στη Θες/νικη, η σφαγή των Ελλήνων… ποια είναι η φιλία δηλαδή; Εγώ, η πίστη μου, η αντίληψή μου σαν Έλληνας, δεν το βρίσκω σωστό να πουληθούμε στους Τούρκους. Να μην ξεχάσουμε ποτέ ότι ήμαστε θύματα δουλείας στη Θεσσαλονίκη».

Πηγή: gothess.gr

TOP NEWS