Νέες εντάσεις προκαλεί η Ροτόντα

  • Dogma
ροτόντα

Νέο κύκλο εντάσεων προκαλεί η Ροτόντα και αυτή τη φορά την αφορμή δίνει μια πολιτιστική εκδήλωση, η οποία έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε το Ορθόδοξο Κέντρο Πατερικών Μελετών «Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός» αναφορικά με τη Ροτόντα και τη εν λόγω χρήση της, προχωρούν ακόμα και στη σύγκριση του Μπαλτά με τον Τρότσκι.

«Ας γνωρίζει ο κομισάριος Πολιτισμού Μπαλτάς τα εξής: Σε παρόμοιες ενέργειες είχε προβεί και ο πανίσχυρος κομισάριος Τρότσκι, αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, όταν μετέτρεψε τον Ιερόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα σε πολιτιστικό κέντρο.», αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στη εν λόγω ανακοίνωση.

Διαβάστε ακολούθως την πλήρη ανακοίνωση που εξέδωσε για τη Ροτόντα  το Ορθόδοξο Κέντρο Πατερικών Μελετών «Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός»:

Διαβάζουμε στο δελτίο τύπου του Κρατικού Θεάτρου Βορ. Ελλάδος:

“Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εγκαινιάζει την έναρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ροτόντα με την απαγγελία του έργου «Άσμα Ασμάτων» του Σολομώντα, που μετέγραψε ο Γιώργος Σεφέρης. Πρόκειται για εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016, ημέρα γέννησης του Γιώργου Σεφέρη”.

Αυτό το δελτίο τύπου επιβεβαιώνει, με τον πλέον έκδηλο τρόπο, την αποχριστιανοποίηση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (Ασωμάτων κατά την βυζαντινή εποχή).

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έχει επιτύχει, μετά την καταστροφή της καθηγιασμένης Αγίας Τράπεζας, την εξαφάνιση της αργυράς λειψανοθήκης με τα Άγια Λείψανα και το Άγιον Μύρον, την αφαίρεση του Τιμίου Σταυρού από την στέγη και το υπέρθυρο της εισόδου του ναού το 1978, να αποχαρακτηρίσει τον ναό και να αμφισβητήσει την ιερότητά του ως τόπου λατρείας

Ας γνωρίζει ο κομισάριος Πολιτισμού Μπαλτάς τα εξής: Σε παρόμοιες ενέργειες είχε προβεί και ο πανίσχυρος κομισάριος Τρότσκι, αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, όταν μετέτρεψε τον Ιερόν Ναόν του Σωτήρος Χριστού στην Μόσχα σε πολιτιστικό κέντρο. Ο ναός αυτός είχε κτισθεί προς εκδήλωση ευγνωμοσύνης των Ρώσων για την νίκη τους επί του Ναπολέοντος το 1812. Το τέλος του Τρότσκι είναι βεβαίως γνωστό. Είναι επίσης γνωστή η προειδοποίηση του Αγίου Μητροπολίτου Συμεώνος του Μυσταγωγού, ο οποίος χρησιμοποιούσε τον Ναόν των Ασωμάτων (σημ. Άγιος Γεώργιος) ως μητροπολιτικό ναό και έδρα της Μητροπόλεώς του, ότι οι καταφρονηταί των Ιερών Οίκων και των Αγίων “έχουσιν κακόν τέλος” και ότι αυτοί “τελείως απώλοντο”.

 

TOP NEWS