Νέος κύλος σεμιναρίων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

  • Dogma

Αγιασμός για την έναρξη του νέου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων που αφορούν στις Νευροεπιστήμες και στις λοιπές παθήσεις του εγκεφάλου, τελέστηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μητρόπολης, Λαγκαδά, Λτής και Ρεντίνης.

Αγιασμός για την έναρξη του νέου κύκλου μεταπτυχιακών μαθημάτων που αφορούν στις Νευροεπιστήμες και στις λοιπές παθήσεις του εγκεφάλου, τελέστηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Μητρόπολης, Λαγκαδά, Λτής και Ρεντίνης.

Ο συγκεκριμένος κύκλος σεμιναρίων αυτών των μεταπτυχιακών μαθημάτων πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά, υπό την εποπτεία του Ομότιμου Καθηγητού Νευρολογίας κ. Σταύρου Μπαλογιάννη και της Καθηγήτριας Νευρολογίας κα. Βασιλικής Κώνστας, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου διά την νόσον του Alzheimer, λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του γήρατός. Το Ινστιτούτο λειτουργεί και εδρεύει στην περιοχή του Ηρακλείου-Λαγκαδά και πιο συγκεκριμένα εντός του Προσκυνήματος της Παναγίας της Περπατούσσης.

Ο Αγιασμός τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννη, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες να έχουν μία γόνιμη, καλή και παραγωγική παρακολούθηση των μαθημάτων τους και ταυτόχρονα τις γνώσεις και εμπειρίες που θα αποκομίσουν μετά την λήξη αυτής της Ακαδημαϊκής χρονιάς, να μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν προς το κοινό καλό και την βοήθεια κάθε ανθρώπου ή εμπερίστατου αδελφού μας.

Παρουσιάζοντας το σχέδιο δράσης και πλάνων των εφετινών μεταπτυχιακών μαθημάτων, ο Καθηγητής κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, αναφέρθηκε στους στόχους οι οποίοι θα είναι, η εμβάθυνση στην θεραπεία των Νευρολογικών Νοσημάτων, μετά την ολοκλήρωση της αιτιοπαθογένειας, της νευροπαθολογίας, της νευροφυσιολογίας και των νευρολογικών νοσημάτων.

Το έτος αυτό αφιερώνεται εις την μελέτη της αιτιολογημένης θεραπευτικής αντιμετώπισης των παραπάνω και θα διακριθεί σε δύο επιμέρους τομείς, α) την θεραπεία των οξέων νευρολογικών νοσημάτων όπως είναι το εγκεφαλικό οίδημα, η ενδοκράνιος υπέρταση, η συνεχής επιληπτική κατάσταση, οι οξείες φλεγμονώδεις περιφερειακών παθήσεων, το σύνδρομο Landry-Guillain-Barré και β) τα χρόνια νευρολογικά νοσήματα, όπως είναι η πλάγια διατροφική σκλήρυνση, η άνοια, τα εξωπυραμιδικά νοσήματα (Parkinson), οι παρεγκεφαλιδικές παθήσεις και η βιοπάθεια.

Τέλος θα δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στα τρέχοντα θεραπευτικά σχήματα και στις περαιτέρω προοπτικές για την μείζονα προσφορά προς τον πάσχοντα.
Καταλήγοντας την σύντομο χαιρετισμό του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.Ιωάννη, για το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον καθώς και αγάπη που επιδεικνύει για το ίδρυμα και την εύρυθμη λειτουργία του, ενώ έκανε και μία σύντομη παρουσίαση των στόχων που καλύφτηκαν κατά τα προγενέστερα έτη και αφορούσαν θέματα βασικών νευροεπιστημών, κλινικής διάγνωσης, επιδημιολογίας και φαινομενολογίας καθώς και μελέτης νευρολογικών νοσημάτων, της εμφάνισης της παθογένειας και της νευροφυσιολογίας, της ανάπτυξης του εγκεφάλου και των τρόπων αντιμετωπίσεων των βασικότερων νευρολογικών νοσημάτων.

TOP NEWS