Ο Αρχιεπίσκοπος για την εκδημία του Μιχαήλ Τζαχάρη

  • Dogma
Μιχαήλ Τζαχάρη

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος πληροφορηθείς την εκδημία του ευεργέτου ομογενούς Μιχαήλ Τζαχάρη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη η Εκκλησία και ο λαός της Ελλάδος πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μιχαήλ Τζαχάρη, σπουδαίου ανδρός της ελληνικής ομογένειας των Η.Π.Α., γνωστού για την προσφορά του στην Εκκλησία και το Γένος μας, τόσο στη διασπορά όσο και στη μητέρα Ελλάδα. Ο εκλιπών Μιχαήλ Τζαχάρης υπήρξε ευγενές τέκνο της Ελληνορθοδοξίας στο «Νέο Κόσμο».

Ως άξιος Ορθόδοξος και ως άξιος Έλληνας, χρησιμοποίησε τα πλούσια υλικά αγαθά που απέκτησε από την μεγάλη και επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα προς όφελος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, προάγοντας τα ιδανικά, τις αξίες και την παράδοση του Ελληνορθόδοξου λαού μας. Πολύτιμη υπήρξε η αρωγή του Μιχαήλ Τζαχάρη στην Ελλάδα, την οποία στήριξε με γενναίες οικονομικές προσφορές και προγράμματα δράσης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κρίσης, που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση των μεγάλων ευεργετών του Γένους ο εκλιπών κατέστη ένας εκ των μεγαλύτερων σύγχρονων ευεργετών του Γένους μας. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, το δε παράδειγμά του που κληροδοτεί στον απανταχού Ελληνισμό, να παραμείνει φωτεινό και επίκαιρο για τις επερχόμενες γενεές».

Ο Μακαριώτατος τέλεσε στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος Μιχαήλ Τζαχάρη.

TOP NEWS