Ο Αρχιεπίσκοπος σε σχολείο της Ορεστιάδας

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Να αποκτήσουν γερές ρίζες και γερά θεμέλια συμβούλευσε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ορεστιάδας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στην Ορεστιάδα εχθές το πρωί.

Ο Αρχιεπίσκοπος προχθές το πρωί, κατά την υποδοχή του στη Μητρόπολη Διδυμοτείχου, υποσχέθηκε στους μαθητές ότι θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του την επίσκεψή του σε ένα σχολείο. Εχθές το πρωί, λοιπόν, συνοδευόμενος από το Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνό και τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδος.

19042016_sxol_2

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Σχολείου, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και όλοι οι μαθητές, οι οποίοι περίμεναν με αγωνία να ακούσουν τις πατρικές του συμβουλές.

19042016_sxol_3

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στους μαθητές μίλησε για το ταξίδι του στην Θράκη και την συγκίνηση που του προσέφερε και τόνισε πως δε θα ήθελε να φύγει χωρίς να επισκεπτόταν τους νέους, κι αυτό όχι εθιμοτυπικά, αλλά για να επιβεβαιώσει τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου που κάνει λόγο για καλούς πολίτες, καλούς μαθητές.

19042016_sxol_4

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους μαθητές να μελετούν και να είναι επιμελείς, έτσι ώστε «να αποκτήσουν γερά θεμέλια», ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την σοφία που θα αποκτήσουν από τις σπουδές, υπάρχει και άλλη μία σοφία, η Σοφία του Θεού και «εκεί που συναντώνται τα δύο είδη Σοφίας εκεί δημιουργείται ο χαρισματικός άνθρωπος». Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος συμβούλευσε τα παιδιά να φροντίζουν να έχουν σωστές ρίζες, για να μπορούν να αντέχουν στις δυσκολίες και να μην κοιτάνε μόνο το φαίνεσθαι. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για ενδεχόμενες εκτροπές που συμβαίνουν στις μέρες μας τονίζοντας πως «καλούμαστε να βάλουμε θεμέλια να κάνουμε υποδομές, ώστε το σπίτι που θα χτίσει ο καθένας να είναι γερό και ισχυρό. «Όταν έχει θεμέλια, ας έρθουν οι δυσκολίες το σπίτι δε θα πέσει. Και ας μην φαίνονται, υπάρχουν. Εξάλλου, τι προτιμάμε στη ζωή μας το φαίνεσθαι ή το είναι;» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

19042016_sxol_4

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος είπε στους μαθητές ότι συνήθως τον επισκέπτονται οι μαθητές στην Αρχιεπισκοπή και έπειτα εκείνος ανταποδίδει την επίσκεψη. «Αυτήν την φορά ας γίνει αντίστροφα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «σας καλώ στην Αθήνα, να έρθετε λίγες μέρες, να συναντηθείτε με συνομήλικους μαθητές, να επισκεφθείτε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία». Ο Αρχιεπίσκοπος κατανοώντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες της εποχής δεσμεύτηκε να αναλάβει η Αρχιεπισκοπή όλα τα έξοδα της μεταφοράς, της διαμονής και της σίτισης των μαθητών στην Αθήνα.

19042016_sxol_5

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος μοίρασε σε όλους τους μαθητές την Καινή Διαθήκη και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

19042016_sxol_6 19042016_sxol_7

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος

TOP NEWS