Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του προγράμματος της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας

  • Dogma

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε εχθές στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Προγράμματος 2015-2016 της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης η παρουσίαση του Καλλιτεχνικού Προγράμματος 2015-2016 και η παρουσίαση των νέων Δισκογραφικών και Μουσικών Εκδόσεων MSO Records and Publishing, της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών (Metropolitan Symphony Orchestra of Athens), η οποία ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Προγραμματικού Σχεδιασμού Αττικής, κυρία Ελισάβετ Τασούλη, εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Στέφανος Τζουμάκας, η Γεννική Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίού Αττικής και Περιφερειακός Σύμβουλος, κυρία Φωτεινή Βρύνα, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, Υπεύθυνος του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και πρώην Δήμαρχος Αντιρρίου, κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος.

Τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας πραγματοποίησε ο Ιδρυτής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Ορχήστρας, κ. Βασίλης Τσαμπρόπουλος, ο οποίος στον ιδιαίτερο και από ψυχής λόγο του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών «ιδρύθηκε για να μετουσιώσει μια ιδέα· την ιδέα οτι η αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, στις δύσκολες καταστάσεις που ζούμε, στην οικονομική ανέχεια, στην αναξιοκρατία, πνευματική ένδεια και στην αδικία δεν μπορεί να έρθει παρά μόνο αν εμείς οι ίδιοι δραστηριοποιηθούμε και συνενωθούμε, με κοινούς στόχους και κοινό όραμα. Κυρίως όμως αν συνενωθούμε με βαθειά πίστη για την ιδέα που επιθυμούμε να πρεσβεύουμε. Η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί να υπάρχει ένα συμφωνικό σύνολο στην Ελλάδα της εποχής της κρίσης, με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία, που να παράγει υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό έργο, να προσφέρει με εισιτήριο τις συναυλίες του, ώστε να εξασφαλίζει αξιοπρεπώς και έντιμα τη λειτουργία του για να ζει και να δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες την αξία του».

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος τόνισε ότι «σε ένα περιβάλλον που κυριαρχεί η αδικία, η αναξιοκρατία και οι υπόγειες διαδρομές, όποιος έχει τα πραγματικά εφόδια να στέκεται στα πόδια του έχει υποχρέωση να αντιστέκεται», ενώ σημείωσε ότι: «Άνθρωποι που έχουν ή δεν έχουν τις δυνατότητες να ανελιχθούν με την προσωπική τους προσπάθεια, τον προσωπικό αγώνα και με βάση την πίστη και το ιδανικό που έχουν στην ψυχή τους, επιλέγουν δυστυχώς συνειδητά να γίνονται «ανθρακωρύχοι» και να καταφεύγουν σε λαβυρίνθους και υπόγειες στοές για να πετύχουν τον σκοπό τους. Όποιο όμως χειροκρότημα ή επιτυχία κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο, βαθειά μέσα τους γνωρίζουν ότι έχουν στηριχθεί σε ένα σαθρό οικοδόμημα».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την προσωπική προστασία και αιγίδα που έχει προσφέρει στη Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών και τον διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του.
Την παρουσίαση προλόγισε και συντόνισε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου και Νομικός Σύμβουλος της Μητροπολιτικής Συμφωνική Ορχήστρας Αθηνών, κυρία Νεκταρία Καραντζή. Στον εναρκτήριο χαιρετισμό της τόνισε την ιδιαιτερότητα ίδρυσης αυτής της Ορχήστρας, η οποία οφείλεται στην προσωπικότητα, τη διεθνή δράση και παρουσία αλλά και την ιδιαιτερότητα της ψυχής, του λόγου και της πνευματικής υπόστασης του ίδιου του Ιδρυτή της. Τόνισε επίσης: «Η Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα δεν πιστεύει σε ασφάλειες και εξασφαλίσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τολμάμε τίποτα αν δεν έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις. Οι δράσεις όμως και τα βήματα που ξεκινούν με τόσες ασφάλειες στην πραγματικότητα είναι γεμάτα ανασφάλειες και δεν έχουν την ίδια αξία με εκείνα τα βήματα που καθοδηγούνται και εμπνέονται από την πίστη σε ένα όραμα. Το να πιστεύεις δεν σημαίνει να είσαι παράτολμος. Σημαίνει απλώς να είσαι τολμηρός. Να μην περιμένεις τις προϋποθέσεις, αλλά να τις δημιουργείς εκεί που δεν υπάρχουν».

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του προγραμματισμού, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι συναυλίες τη Ορχήστρας που θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως το τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-2016. Επίσης, ανακοινώθηκε ένας νέος κύκλος συναυλιών με τίτλο «focus on» που θα εγκαινιαστεί στις 17 Δεκεμβρίου με την Ηρωική Συμφωνία του Μπετόβεν.

TOP NEWS