Ο Αρχιεπίσκοπος στην παρουσίαση του βιβλίου «Στα μονοπάτια του χρέους»

  • Dogma
Αρχιεπίσκοπος

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της κ. Παναγιώτας Ροδοσθένους Μορίδου με τίτλο «Στα μονοπάτια του χρέους».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου στην Κυπριακή Πρεσβεία. Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» καθηγητής πανεπιστημίου κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης κληρικοί και λαϊκοί. Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την συγγραφέα και τον σύζυγό της από την εποχή που ήταν πρωτοετείς φοιτητές τονίζοντας πως «γνωριστήκαμε γύρω στο 1956 σε μια περίοδο δύσκολη και δόθηκε η ευκαιρία να ζυμωθούν οι σχέσεις μας, να γνωρίσει ο ένας τον άλλο και να αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε αυτά που χρειάζονται στη ζωή μας. Ο αγώνας τότε ήταν όμορφος, διότι τα συλλαλητήρια, οι διαμαρτυρίες, οι νεανικές αντιδράσεις δεν είχαν το χρώμα το σημερινό. Η έμπνευση και η πορεία ξεκινούσαν από τους ήρωες της εποχής αυτής».

Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ Ï ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÓ ÉÅÑÙÍÕÌÏÓ ÓÔÇÍ ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÏÕ ÂÉÂËÉÏÕ ÔÇÓ ÊÕÐÑÉÁÓ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÓ ÑÏÄÏÓÈÅÍÏÕÓ//×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Αναφέρθηκε, επίσης, στα τάλαντα της συγγραφέως και στην αξιοποίησή τους. Μίλησε για τα κείμενα της κ. Ροδοσθένους Μορίδου και ευχήθηκε ο Θεός να της δίνει δύναμη. Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αμέσως μετά για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας κ. Χρίστος Ρώμας και ο κ. Ηρακλής Ζαχαρίαδης πρόεδρος του ελληνικού πολιτιστικού ομίλου Κυπρίων Ελλάδος. Αμέσως μετά η συγγραφέας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, μίλησε για το βιβλίο της και ανέγνωσε αποσπάσματα. Η Παναγιώτα Ροδοσθένους Μορίδου είναι φιλόλογος και υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της Λεμεσού ως καθηγήτρια και γυμνασιάρχης στη Λεμεσό και την Πάφο. Όλα τα διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Το βιβλίο της Στα μονοπάτια του χρέους πήρε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ. Ελλάδος και προτείνεται ως βιβλίο της χρονιάς 2017.

 

TOP NEWS