Ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζει την πρωτοβουλία «Έτος Κύπρου 2014»

  • Dogma

Με μέλη της Οργάνωσης – πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014» συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.  

Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Με μέλη της Οργάνωσης – πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014» συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος ενημερώθηκε για τους στόχους και τις δραστηριότητες της Οργάνωσης στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός νέου κινήματος διεθνούς αλληλεγγύης για την Κύπρο, ώστε να επιτευχθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και να επικρατήσει η ειρήνη στη Μεγαλόνησο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία στηρίζει κάθε πρωτοβουλία για την ειρήνη και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κοινό σημείο της Εκκλησίας και της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τόνισε, είναι ο άνθρωπος, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η προστασία των δικαιωμάτων του.

Πρόσθεσε δε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. θα ενημερώσει τα μέλη της για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και θα ορίσουν έναν σύνδεσμο ανάμεσα στην Εκκλησία της Ελλάδος και την Οργάνωση.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο κ. Παναγιώτης Τριγάζης, ο κ. Παύλος Χρήστου, αξιωματικός της Π.Α., ο κ. Λοίζος Λοίζος, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων και ο πρ. πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Παναγιώτης Τσίρης.

TOP NEWS