Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής

  • Dogma
χρυσόπουλος

Ομιλία με θέμα «Ενοποιός Δύναμη ο Χριστός» πραγματοποίησε ο αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος στον κατανυκτικό εσπερινό της Α’ Κυριακής των νηστειών, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος (κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) μίλησε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ζωής, της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου κατόπιν προσκλήσεως του προϊσταμένου του ναού. Τον πανοσιολογιώτατο ομιλητή παρουσίασε και φιλοξένησε θερμά ο δραστήριος προϊστάμενος της ενορίας πρωτ. Θεόδωρος Σχοινάς.

ΧΡΥΣ (2)

Ο ιεροκήρυκας μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει να υψώνει στον κόσμο τον Σταυρό του Κυρίου, να δείχνει τα καρφιά και το ακάνθινο στεφάνι, την λόγχη, την κόκκινη χλαμύδα και τον σπόγγο του, ως αδιάψευστα αποδεικτικά του εκούσιου μαρτυρίου του Σωτήρα και Λυτρωτή. Γίνεται ενώπιον εκείνων που δεν θα κλάψουν από επιφανειακή συγκίνηση, αλλά ως συναίσθημα  ψυχής, ως εμπειρία  με διάρκεια και πρόγευση  σωτηρίας. Άρα υπάρχει καιρός να διδαχθούμε από το σωτηριολογικό  κήρυγμα του Ιησού και αυτό να γίνει αληθινή βεβαίωση προοπτικής αιωνιότητας, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε έμπρακτα» και κατέληξε «Η Εκκλησία  μας διαρκώς αναγγέλλει με στεντόρεια τη φωνή στα πέρατα της γης και της ιστορίας ότι ο Χρίστος είναι «το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, αρχή και τέλος». Είναι η αληθινή και αδιάψευστη ενοποιός δύναμη που ενώνει διεστώτα και συμφιλιώνει  τα διαφορετικά. Το επιτυγχάνει γιατί σταυρώθηκε και δεν σταύρωσε, έδωσε και δεν έλαβε, χάρισε και δεν διεκδίκησε, αδικήθηκε και δεν ανταπέδωσε. Μεσσιανικές αντιλήψεις ποικίλης προέλευσης και ύποπτου σκοπού μπορεί να μας κυριεύουν από παντού, εμείς είδαμε το κριτήριο, διαθέτουμε την απόδειξη, διαλαλούμε το παράδειγμα».

χρυσόπουλος

 

TOP NEWS