Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στην ενορία Τριάδος Μεσσαπίων

  • Dogma
χαλκίδος

Την Κυριακή του Ασώτου 12 Φεβρουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριάδος Μεσσαπίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε τη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος και του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, με έναυσμα το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής, της επιλεγομένης «του Ασώτου» (Λουκ. 15, 11-32), παρουσίασε το πρότυπο της μετανοίας του νεοτέρου υιού και την αγάπη του Θεού Πατρός, ενώ κάλεσε όλους τους χριστιανούς να εμπιστευθούν το πετραχήλι του πνευματικού, δια του ιερού Μυστηρίου της Εξομολογήσεως και να μην παραλείπουν να εκκλησιάζονται συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος και οι περί αυτόν Κληρικοί, τέλεσαν το Μνημόσυνο Εκταφής, υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Πρωτοπρεσβ. Σπυρίδωνος Γκρινιάρη, διατελέσαντος επί πολλά έτη Εφημερίου της Ενορίας.

 

TOP NEWS