Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως

  • Dogma
χαλκίδος

Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος βρέθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, για να επισκεφθεί τα 95 παιδιά της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, αγόρια που φοιτούν στα Λύκεια της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας, με Αρχηγούς τον π. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον π. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισιώνουν 45 εθελοντικά στελέχη της Ι. Μητροπόλεως.

 

Στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και της Αγίας Ολυμπιάδος των Κατασκηνώσεων, ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος μίλησε προς τα παιδιά, με θέμα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις τους, οι οποίες δεν περιορίστηκαν μόνο σ’  αυτό το θέμα, αλλά αφορούσαν και ευρύτερα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά. Η συζήτηση κράτησε μέχρι τις 11.15 τη νύκτα.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018 το πρωί, στον πανέμορφο Ι. Ναό των Κατασκηνώσεων ο Σεβασμιώτατος προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Αρχιμ. Αιμιλιανού Χρήστου, του Πρεσβ. Ευσταθίου Αναγνώστου –  υπαρχηγού στην κατασκηνωτική περίοδο και του Διακ. Πορφυρίου Γερμανού, ενώ ο π. Φιλόθεος συγκρότησε χορό ιεροψαλτών από παιδιά της Κατασκήνωσης, τα οποία έψαλλαν στην Θεία Λειτουργία, κατά την διάρκεια της οποίας τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος, αναφερθείς στο μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού προς τον κόσμο και ιδιαιτέρως προς τους νέους ανθρώπους.

Ο Σεβασμιώτατος και ο π. Νικόδημος παρέμειναν στην Κατασκήνωση και το μεσημέρι, οπότε συνέφαγαν με τα παιδιά και συνέχισαν την επικοινωνία μαζί τους.

Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μακαρώνας-Ιατρός,

Παρασκευή Σπυροπούλου

TOP NEWS