Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στον Άγιο Αχίλλιο

  • Dogma
χαλκίδος

Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε η θεία λειτουργία την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μίλησε πάνω στο ευαγγελικό ανάγνωσμα, τονίζοντας ότι μιμούμενοι τον Χριστό, ο οποίος θεράπευσε την συγκύπτουσα ένα Σάββατο στην συναγωγή, πρέπει να παραβλέπουμε και εμείς τον τύπο και να προχωράμε στην ουσία, να μην μένουμε πιστοί μόνο στο γράμμα του νόμου, αλλά να δίδουμε προτεραιότητα στην βοήθεια του συνανθρώπου μας, που τελικά είναι η εικόνα του Θεού.

Για να το κάνει όμως αυτό κανείς πρέπει να είναι όπως τον έπλασε ο Θεός, δηλαδή ελεύθερος, αληθινά ελεύθερος και όχι δούλος των παθών και των αδυναμιών του. Και ολοκληρώνοντας τον λόγο του μίλησε για τα δύο τόσο σημαντικά σπήλαια , ένα της Βηθλεέμ, όπου γεννήθηκε ο Σαρκωθείς Θεός Λόγος και ένα του Παναγίου Τάφου, μέσα από το οποίο ηγέρθη ο Κύριος χαρίζοντας σε όλους μας την αιώνιο ζωή.

Να τα σκεπτόμαστε αυτά τα δύο, και ο νους μας να ευρίσκεται διαρκώς εκεί, δηλαδή στον Ιησού Χριστό, διότι είναι κρίμα, εγγιζούσης της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, να κρατούμε κλειστές τις καρδιές μας, να αρνούμαστε να φιλοξενήσουμε μέσα σε αυτές τον Χριστό μας, μένοντας προσκολλημένοι μόνο στον τύπο και όχι στην ουσία, που είναι η διά μέσου Εκείνου, πνευματική αναγέννησή μας, η σωτηρία μας και ο αγιασμός μας. Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τον οικείο Ιεράρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο για την πρόσκλησή του να προστεί της ευχαριστιακής συνάξεως και να παρουσιάσει με άλλους ομιλητές το πόνημά του.

Τον Σεβασμιώτατο Ιεράρχη της Χαλκίδος προσφώνησε δια θερμών λόγων, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλιος, ευχαριστώντας τον ιδιαίτερα για την παρουσία του, για την τέλεση του μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας, καθώς και για την τόσο εποικοδομητική ομιλία του.

χαλκίδος xalkidos_agAxillio_dek17-7 xalkidos_agAxillio_dek17-3 xalkidos_agAxillio_dek17-8

TOP NEWS