Ο Χαλκίδος Χρυσόστομος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου στο Μπούρτζι

  • Dogma
χαλκίδος

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μπούρτζι.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου – Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως, τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και του Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Νικολάου Μπούρτζι, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, πλαισιούμενος, ακόμη, και από τον Εφημέριο της Ενορίας Πρεσβ. Χρήστο Κουτσουράκη, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Σταύρος Καλαφάτης και κ. Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε και ανέλυσε το περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής, κάνοντας λόγο περί ευγνωμοσύνης και αγνωμοσύνης.

IMX_Th-Leitourgia-sto-Bourtzi-1512017-001 IMX_Th-Leitourgia-sto-Bourtzi-1512017-003 IMX_Th-Leitourgia-sto-Bourtzi-1512017-004

 

TOP NEWS