Ο Χρυσόστομος στο 16ο Δημοτικό Σχολείο

  • Dogma
χαλκίδος

Την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, όπου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία για τους μικρούς μαθητές του, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, ο Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Μωραΐτης, Εφημέριος της Ενορίας και ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, με την παρουσία και τοῦ Διευθυντού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Κωνσταντίνου Ζημιανίτη, του Σχολικού Συμβούλου κ. Δημητρίου Μυτάκου, της Δημοτικής Συμβούλου κ. Αικατερίνης Καλαμιώτου, εκπαιδευτικών και γονέων, ετελέσθη στον κήπο του σχολείου, τον οποίον με πολλή αγάπη, μεράκι, φαντασία και όραμα, μαθητές, γονείς και δάσκαλοι μεταμόρφωσαν σε «Κήπο των Ευχών», όπως χαρακτηριστικά των ονόμασαν.

Όπως πράττει σε όλες τις μαθητικές Λειτουργίες που τελεί ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στους μικρούς μαθητές τα τελούμενα, οι οποίοι με πολλή χαρά και προσήλωση συμμετείχαν, ενώ όσοι είχαν προετοιμασθεί και είχαν την άδεια των γονέων τους μετέλαβαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

IMX_Theia-Leitourgia-sto-16o-Dimotiko-Xalkidos-12.5.2017-003 IMX_Theia-Leitourgia-sto-16o-Dimotiko-Xalkidos-12.5.2017-002 IMX_Theia-Leitourgia-sto-16o-Dimotiko-Xalkidos-12.5.2017-001

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και συνεχάρη τον Διευθυντή κ. Αυξωνίδη και όλους τους διδασκάλους για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και το θαυμάσιο εκπαιδευτικό έργο που επιτελούν, τους πολλούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών που παρευρέθησαν μας και ιδιαίτερα τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άξια προς μίμηση σχέση τους με τα κείμενα της Εκκλησίας και την στάση τους προς το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου οι διδάσκοντες παρέθεσαν πρωινό κέρασμα στο Σεβασμιώτατο και εκείνος διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες».

TOP NEWS