Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και νέοι ΡΟΜΑ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (βίντεο)

  • Dogma
ρομά

Μια εξαιρετική εμπειρία έζησε δωδεκαμελής ομάδα νέων ΡΟΜΑ, οι ΡΟΜΑΛΕΟΙ, από το Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, καθώς έγιναν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ΡΟΜΑ.

Τα παιδιά συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, ο Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου, (πνευματικός υπεύθυνος των Ρομά), ο κ. Χρήστος Γκόβαρης, Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η κ. Ιουλία Τριανταφύλλου, υπεύθυνη δράσεων στο Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου, του Δήμου Βόλου.

Ο Εξοχώτατος κ. Πρόεδρος υποδέχθηκε τα παιδιά με ιδιαίτερη χαρά, συζήτησε με το καθένα ξεχωριστά κι έδειξε την ευαρέσκειά του για το έργο που επιτελεί η Τοπική μας Εκκλησία στην ευαίσθητη, κοινωνικά, κοινότητα των ΡΟΜΑ, σε συνεργασία με άλλους Τοπικούς φορείς, που σκοπό έχει την κοινωνικοποίηση των νέων ΡΟΜΑ, μέσω της εισαγωγής και εδραίωσής τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποιμαντική προσπάθεια της Τοπικής μας Εκκλησίας στην κοινότητα ΡΟΜΑ συστηματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας δεκαπενταμελούς ομάδας έφηβων Ρομά, των ΡΟΜΑΛΕΩΝ, οι οποίοι συμμετέχουν σ’ ένα ευρύτατο πλέγμα δράσεων, όπως αθλητικές δραστηριότητες, επαφή με τον Συνήγορο του Παιδιού, ενημέρωση για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, επικοινωνία με άλλες κοινότητες Ρομά κ.άλ. Κοινός στόχος αυτών των δράσεων είναι η ενσωμάτωση των παιδιών αυτών στην κοινωνία του Βόλου, ώστε να αποτελέσουν θετικό πρότυπο αρμονικής συνύπαρξης διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, προσφέροντας, παράλληλα, στοιχεία πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέσω θεατρικών παραστάσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και συμμετοχής σε καλλιτεχνικούς θεσμούς.

TOP NEWS