Ο Εσπερινός της συγχωρήσεως και το Μεγάλο Απόδειπνο στην Άρτα

  • Dogma
Άρτης

H τέλεση του πρώτου Κατανυκτικού Εσπερινού σηματοδοτεί την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στον Εσπερινό της συγχωρήσεως, ο οποίος τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, δίδοντας την συγχώρεση και την Αρχιερατική ευλογία του προς τους Κληρικούς και τον ευσεβή λαό, προκειμένου να αρχίσουν τον καλό και σωτήριο πνευματικό αγώνα.

_MG_3185

Ο Σεβασμιώτατος βαθύτατα συγκινημένος προέτρεψε τους πιστούς να αγωνιστούν κατά των ψυχοφθόρων παθών και ιδιαίτερα της σκληροκαρδίας και φιλαυτίας, που απομακρύνουν και αποξενώνουν τους ανθρώπους μεταξύ τους. Μόνο ο άνθρωπος της αγάπης και πραότητας μπορεί να αισθανθεί στην καρδιά του την παρουσία του Θεού και να μοιράζεται με τους συνανθρώπους του τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος.

_MG_6291 _MG_3184

Αυτό είναι και το νόημα της σημερινής συνάξεως -τόνισε ο Σεβασμιώτατος- όλοι να δώσουμε ο ένας στον άλλο την συγχώρεση και μαζί να πορευθούμε τον ωραίο αγώνα της Σαρακοστής, με προοπτική την προσωπική μας Ανάσταση.

_MG_6284 _MG_3246

Τέλος, την Καθαρά Δευτέρα το απόγευμα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου συμπροσευχομένου, μετά των κληρικών και των πιστών Χριστιανών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου.

_MG_3294

Με τον εσπερινό της συγγνώμης, που τελείται το εσπέρας της Κυριακής της Τυρινής, η Εκκλησία του Χριστού μας ανοίγει την Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Η κατανυκτική αυτή περίοδος μετανοίας προσφέρεται ως τρόπος ζωής. Τρόπος ζωής που θα φέρει την συγχώρηση από τον Θεο, αλλά και από τούς άλλους αδελφούς μας.

TOP NEWS