«Ο Εσταυρωμένος» στο Κατάστημα Κράτησης Κασσαβετείας

  • Dogma
εσταυρωμένος

Την Πέμπτη 6 Απριλίου, μία ομάδα εθελοντών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου, π. Θεόδωρο Μπατάκα, και τον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., επισκέφθηκε το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Κασσαβετείας, μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Ιγνατίου και όλων των μελών και εθελοντών – συνεργατών του Συλλόγου, αλλά και ατομικά πασχαλινά δέματα για όλους τους έγκλειστους αδελφούς μας.

Η συνάντηση με τους κρατουμένους πραγματοποιήθηκε στα προαύλια όλων των παραρτημάτων της φυλακής. Προηγήθηκε η τέλεση της ακολουθίας του Μικρού Αγιασμού, ομιλία του π. Θεοδώρου και η επίδοση των δώρων σε 120 φυλακισμένους. Η υποδοχή ήταν θερμή και η ευγνωμοσύνη των κρατουμένων προς την Τοπική μας Εκκλησία ήταν έκδηλη.

Τα ατομικά δέματα περιείχαν: εσώρουχα, κάλτσες, σαμπουάν, σαπούνια, ξυριστικές μηχανές, οδοντόβουρτες, οδοντόκρεμες, οδοντόκρεμες, τσιγάρα, ημερολόγια τσέπη κ.α είδη. Να σημειωθεί δε πως ο Σύλλογος καταθέτει στο ταμείο δωρεών της φυλακής – υπέρ των απόρων κρατουμένων –  200,00 Ε σε μηνιαία βάσει και εφοδιάζει τακτικά την κοινωνική υπηρεσία με πολλά αναγκαία είδη που έχουν ανάγκη οι φυλακισμένοι.  Τους εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» συνόδευε η προϊσταμένη της φυλακής κ. Ε. Σαμαρά και η κ. Χριστίνα, Κοινωνική λειτουργός. του καταστήματος. Η ίδια εκδήλωση αγάπης θα πραγματοποιηθεί – μετά το Πάσχα – και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

TOP NEWS