Ο «Εσταυρωμένος» τιμά τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό

  • Dogma
λουκά

Σειρά εκδηλώσεως αφιερωμένων στην μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως & Κριμαίας, του Ιατρού, προγραμματίζει ο Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα «Ο Εσταυρωμένος» τιμά τη μνήμη του προστάτη του, Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Την Παρασκευή 9/6, από τις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30π.μ., θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Το Σάββατο 10/6, στις 6.45 μ.μ. θα τελεστούν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τα εγκαίνια του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας του «Εσταυρωμένου» (Θουκυδίδου 10), έναντι του Ι.Κ.Α. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Λουκά, στο παρακείμενο Προσκυνητάρι του Αγίου.

Την Κυριακή 11/6 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Ναού π. Σταύρου Σωτηρόπουλου.

Το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ριζομύλου, στο προαύλιο του οποίου υπάρχει παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά.

Την Τετάρτη 21/6, στις 8.00 μ.μ., στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του «Εσταυρωμένου», με τίτλο, «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας».

λουκά

 

TOP NEWS