Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Λιβανατών

  • Dogma
Λιβανατών

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών μετέβη εχθές το πρωί 22 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος προκειμένου να χοροστατήσει και να μιλήσει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής της Μυροφόρου και Ισαποστόλου, καθώς και να ευχηθεί στην Γερόντισσα Μαγδαληνή.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής λέγοντας πως με την πίστη της και την διακονία της στον Χριστό χαριτώθηκε από τον Θεό διότι ήταν από τις πρώτες, μαζί με τις άλλες μυροφόρες που πληροφορήθηκαν την Ανάσταση του Χριστού και συνομίλησε με τον Αναστημένο Ιησού. Η Αγία Μαρία διδάσκει όλες τις σημερινές γυναίκες να διακονούν με αγάπη, με πίστη και προθυμία το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας. « Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να μολύνουν την πίστη προσπαθώντας τόσα χρόνια να αμαυρώσουν το πρόσωπό της μέσα από κινηματογραφικά έργα και διάφορα συγγράμματα, αλλά η Εκκλησία προσφέρει δια του Ευαγγελίου την πλήρη αλήθεια», τόνισε ο Σεβασμιώτατος. Προέτρεψε επίσης τους πιστούς να έχουν το θάρρος της Αγίας και να ομολογούν την πίστη τους. Τέλος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Μαγδαληνή η οποία άγει τα ονομαστήριά της, ο Θεός να της δίδει έτη πολλά και αγιασμένα, να συνεχίζει να προσφέρει με αγάπη την Αβραμιαία φιλοξενία της και την μητρική της στοργής προς κάθε προσκυνητή της Ιεράς Μονής.

img_0026_29 img_0037_27 img_0086_14 img_0174_7 img_0184_18 img_0193_5

Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και ακολούθησε κέρασμα και τράπεζα σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι προσήλθαν από τις Σέρρες και την γύρω περιοχή της Λοκρίδος να ευχηθούν στην Γερόντισσα Μαγδαληνή.

TOP NEWS