Ο Φθιώτιδος Νικόλαος στην Ι. Μ Αντινίτσης

  • Dogma
φθιώτιδος

Στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης μετέβη το πρωί της Πέμπτης 24 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος όπου χοροστάτησε και ωμίλησε στην τελουμένη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προσκεκλημένος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών  Ζαχαροπλαστών Φθιώτιδος και Ευρυτανίας,   όπου πραγματοποίησαν τον ετήσιο εορτασμό τους.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος , ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελευθέριο Λούκα καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου για την πρόσκληση και εξέφρασε τη χαρά του που κάθε χρόνο τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποιούν την Εορτή τους σε διαφορετικά προσκυνήματα και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Με την Εορτή αυτή ο Σύλλογός σας, ζητά την βοήθεια του Θεού και εκφράζει την μεταξύ σας ενότητα και συνεργασία, αξίες απαραίτητες για πρόοδο και ανάπτυξη. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας είναι η καλύτερη εορτή γιατί καλούμε το Θεό κοντά μας και έχουμε την παρουσία του. Σας συγχαίρω που κάθε χρόνο επισκέπτεστε διάφορα Μοναστήρια για να τελέσετε την εορτή σας. Τα μοναστήρια μας είναι πηγή αγιασμού από που οι άνθρωποι αντλούν  πνευματικό νερό και ξεδιψούν».

Τέλος  ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με παντοτινή και αδιάλειπτη την προστασία της Παναγίας στη ζωή τους.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους προσφορά του Συλλόγου και ετέλεσε Ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων Ζαχαροπλαστών.

Στην συνέχεια εκ μέρους της αδελφότητος της Μονής προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα σε όλους, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε μια όμορφη συναναστροφή με όλους τους παρευρισκομένους.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Ομβριακής.

img_0019_5 φθιώτιδος

TOP NEWS