Ο Γιάννης Αμανατίδης στο Άγιο Όρος

  • Dogma
αμανατίδης

Σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, επ’ ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της Ιεράς Κοινότητος μετέβη στο Άγιον Όρος αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

 

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Αμανατίδης και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί στον λιμένα της Δάφνης από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αρίστο Κασμίρογλου, και, ακολούθως, μετέβησαν στην έδρα των Καρυών, όπου έγιναν επισήμως δεκτοί, κατά την εκεί εθιμοταξία, από τους Αντιπροσώπους των Ι. Μονών και τους ιεροκοινοτικούς Επιστάτες.

αμανατίδης

αμανατίδης

Στη συνάντηση του ι. σώματος με την αντιπροσωπεία συζητήθηκαν τα μείζονα ζητήματα της κεντρικής διοίκησης του Αγίου Όρους και εξετάσθηκαν λύσεις σχετικά με αυτά. Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, και ο Διευθυντής της Ε2 Διεύθυνσης του ΥΠ.ΕΞ., Πρέσβης κ. Ηλίας Ηλιάδης.

 

αμανατίδης

Το Άγιο Όρος διέπεται από ένα ιδιότυπο νομικό καθεστώς που έγκειται σε ένα πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, διεθνών συνθηκών, του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπόλοιπου εσωτερικού δικαίου, με βασικότερο κανονιστικό κείμενο τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος οργανώνει διοικητικά την περιοχή.

TOP NEWS