Ο Λαρίσης Ιγνάτιος στην εορτή του Πυροβολικού

  • Dogma
πυροβολικού

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάσθηκε η πανίερη μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, της θαυματουργού, στο Στρατόπεδο »ΜΠΟΥΓΑ» στην Λάρισα, στην περιοχή «Πυροβολικά«,  όπου και ο φερώνυμος Ναός της Αγίας.

Πλήθη πιστών χριστιανών συμμετείχαν τόσο στον πανηγυρικό εσπερινό και την λιτανεία της εικόνος της Αγίας, την παραμονή της εορτής, όσο και κατά την διάρκεια της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας την κυριώνυμο ημέρα .

Στην εορτή παρέστησαν πολλοί αξιωματικοί, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς, καθώς και πολλοί εκ των Αρχόντων του τόπου, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, χοροστατώντας στην επίσημη Δοξολογία επί τη μεγάλη εορτή της προστάτιδος του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας και ευλογώντας τις αρτοκλασίες των πιστών,  ευχήθηκε την χάρη και την ευλογία της Αγίας Βαρβάρας σε όλους τους προσκυνητές και κυρίως σε όσους υπηρετούν το ένδοξο σώμα του Πυροβολικού. Ακολούθησε έκθεση των οχημάτων του σώματος και φωτογραφιών από την ιστορία του γενναίου σώματος.

AgVarvara_2017-6 AgVarvara_2017-5 AgVarvara_2017-2 AgVarvara_2017-4 AgVarvara_2017-8 AgVarvara_2017-11 AgVarvara_2017-1

TOP NEWS