Ο Λαρίσης Ιγνάτιος στο 20ετές μνημόσυνο του Μητροπολίτη Καστορίας

  • Dogma
καστορίας

Το 20ετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Γρηγορίου Γ’ (Παπουτσοπούλου) τελέσθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Προσκεκλημένοι Ιεράρχες του οικείου Αρχιερέως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.Σεραφείμ, ήσαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ.Ιγνάτιος και Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, αμφότεροι φίλοι και οικείοι του μεταστάντος Ιεράρχου, κυρού Γρηγορίου.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και στο θαύμα του τυφλού στην Ιεριχώ, καθώς και στον αείμνηστο Ιεράρχη Γρηγόριο, τον οποίο χαρακτήρισε σπουδαίο εργάτη του Ευαγγελίου και άνθρωπο της αγάπης και της προσφοράς.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους στο Μνημόσυνο του Προκατόχου του Μητροπολίτου Γρηγορίου και υπενθύμισε στον καθένα την πνευματική τους σχέση μαζί του, ο μεν Μητροπολίτης Λαρίσης στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.
«Είμαι διάδοχος ενός αγίου Επισκόπου της Εκκλησίας μας και στα 20 χρόνια της διακονίας μου στην Καστοριά, αισθάνομαι έντονα την παρουσία του και τη βοήθειά του στις δύσκολες στιγμές μου», είπε συγκινημένος ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το Ιερό Μνημόσυνο, ενώ αμέσως μετά τελέσθηκε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου.
Το απόγευμα της Κυριακής έλαβε χώρα σπουδαία εκδήλωση, παρουσία πολλών εκατοντάδων πιστών, αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη, στην οποία μίλησαν οι Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π.Αθανάσιος καθώς και πνευματικά τέκνα του μεταστάντος, ενώ ακούσθηκαν και εθεάθησαν πολλές σκηνές από τον ενάρετο βίο και την ευλογημένη αρχιερατεία του ηγιασμένου Αρχιερέως Γρηγορίου.
Σε αυτήν την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα των φιλοπτώχων ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας και αφού ευχαρίστησε τον ακάματο και δραστήριο, φιλάγιο Μητροπολίτη της Καστοριάς κ.Σεραφείμ, μίλησε για το πρόσωπο του τιμωμένου Επισκόπου της Καστοριάς, μακαριστού Ιεράρχου Γρηγορίου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα στοιχεία εκείνα της ζωής του που τον κατέστησαν όντως τύπο και υπόδειγμα των πιστών, σεβάσμιο, φιλάνθρωπο και ιδιαίτερα ελεήμονα και φιλάγαθο πατέρα και ποιμένα της Εκκλησίας και σκιαγραφώντας την θαυμαστή προσωπικότητά του.

TOP NEWS