Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον Αρχιεπίσκοπο

  • Dogma
μάξιμος χαρακόπουλος

Στην Αρχιεπισκοπή για μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, ο Βουλευτής της Ν.Δ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Το μάθημα των θρησκευτικών, η εκκλησιαστική εκπαίδευση και οι δυνατότητες συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία ήταν το κεντρικό θέμα της συζήτησης  που είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ.

«Εξέφρασα το θαυμασμό μου για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος την δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Χαρακόπουλος συμπληρώνοντας πως «συζητήσαμε με τον Αρχιεπίσκοπο για την Εκκλησιαστική εκπαίδευση, ζητήματα που ενδιαφέρουν την Εκκλησία για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά και την εμπέδωση της εθνικής συνείδησης μέσω του μαθήματος της ιστορίας», ενώ ανέφερε πως προσβλέπει στην συνεργασία Εκκλησίας Πολιτείας.

μάξιμος χαρακόπουλος

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως αντάλλαξαν χρήσιμες απόψεις σε καυτά θέματα υπογραμμίζοντας ότι «όπως ξέρουμε κατά το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να είναι ομαλές, να είναι σχέσεις συνεργασίας για να μπορέσουμε να πάμε πιο μπροστά». Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως τους δόθηκε η ευκαιρία να ονομάσουν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, διότι πάντοτε υπάρχουν. «Οι σχέσεις, Εκκλησίας και Πολιτείας μέσα στο πνεύμα συνεργασίας βρίσκουν λύσεις σωστές» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Πηγή Ecclesia

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS