Ο μεγάλος χορηγός της Μητροπόλεως Φθιώτιδος είναι ο πιστός λαός της

  • Dogma
φθιώτιδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος την Κυριακή 10 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία οργάνων, που απέδωσε το Μουσικό και Βυζαντινό τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός», υπό τη διεύθυνση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωα­κείμ.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ανα­­κοινώσε τον απολογισμό του Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μη­τρο­πό­λεως και ενημέρωσε τον λαό για τις δράσεις αλ­λη­λεγγύης που ανέπτυξε η Ιε­ρά Μητρόπολις κατά το 2015.  Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους εθελοντές, που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους την διακονία των συνανθρώπων τονίζοντας ότι η οικονομικά δύσκολη περίοδος που διερχόμαστε, εμφάνισε τον πλούτο που κρύβει ο καθένας μέσα εις την ψυχή του και τα αισθήματα της αλληλεγγύης, που είναι το ισχυρότερο ανάχωμα κατά της απογνώσεως, στην οποία περιέρχονται πολλοί άνθρωποι.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος επέδωσε 9 καινούργια βιβλιάρια προικοδοτήσεων σε ορφανά κορίτσια. Πρόκειται για μια πτυχή του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως με την οποία η τοπική Εκκλησία δείχνει την μέριμνά της για τα κορίτσια που έχασαν την προστασία του πατέρα, για τα οποία μέχρι να ενηλικιωθούν το ποσό αυτό θα είναι μια μικρή βοήθεια για την αποκατάστασή τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς που εφέτος απέδωσε το παράρτημα των χορευτικών τμημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, που λειτουργεί δω­ρε­άν στην ενορία Αγίου Αποστόλων Λαμίας, υπό την ευθύνη του Καθηγητού Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντίνου Φλώρου.

φθιώτιδος

Η βραδιά έκλεισε με την παράθεση δεξιώσεως στην μεγάλη τραπεζαρία του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου στην οποία προσφέρθηκαν εορταστικά κεράσματα, που ετοίμασαν οι κυρίες των ενοριών.

φθιώτιδος

TOP NEWS