Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία Νεροτριβιάς και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος

  • Dogma
μητροπολίτης χαλκίδος

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2016 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον πρωτοπρεσβ. Αργύριο Στουραΐτη, Εφημέριο Πολιτικών και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, την Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νεροτριβιάς.

Εκεί, με την συμμετοχή και του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Κυριακού Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους ευλαβείς Ενορίτες της Νεροτριβιάς και τους επισκέπτες της.

Μάλιστα, οι πιστοί χάρηκαν τόσο πολύ την παρουσία του Επισκόπου τους, ώστε μετά την διανομή του Αντιδώρου ανέμεναν έξω από τον Ιερό Ναό να απεκδυθεί τα άμφιά τους και να τον κατευοδώσουν ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του στο χωριό τους.

μητροπολίτης χαλκίδος

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μ. Χαλκίδος στους 97,7 μεγακύκλους των fm.

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, τους διδασκάλους και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος, συνοδευόμενος από τον Πρεσβ. Ιωάννη Γκρινιάρη, Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Σπυρίδωνος Χαλκίδος, στα όρια της οποίας ευρίσκεται το Σχολείο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.

μητροπολίτης χαλκίδος

Κατά την επίσκεψη του ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με τους μικρούς μαθητές, τον Διευθυντή κ. Νικόλαο Στάμου, την Υποδιευθύντρια κ. Κατερίνα Παπανικολάου και τους Διδασκάλους, όπως και τον συνταξιοδοτηθέντα πρώην Διαυθυντή κ. Γεώργιο Κάβουρα, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς τους μαθητές με λόγο απλό και αμέσως μετά ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.

Στη συνεχεια οι διδάσκοντες παρέθεσαν πρωινό κέρασμα, ενώ προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο μία Εικόνα του Μυστικού Δείπνου, εις ανάμνησιν της επισκέψεώς του στο Σχολείο.

 

TOP NEWS