Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στο Νέο Προκόπι (ΦΩΤΟ)

  • Dogma
Νέο Προκόπι

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2016,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Στέφανο Καραμούζη – Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγ. Αποστόλων Νέας Αρτάκης και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, επισκέφθηκαν το Ι. Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννουτου Ρώσου στο Νέο Προκόπι.

Εκεί, στο Νέο Προκόπι, τέλεσαν την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος των διδασκόντων και των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης. Μετά την άφιξη των μαθητών της Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης και των συνοδών διδασκάλων και γονέων στο Νέο Προκόπι, με λεωφορείο που η Ιερά Μητρόπολις ναύλωσε, έλαβε χώρα η ΘείαΛειτουργία, κατά την οποία έψαλλαν όλους τους ύμνους οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης,υπό την διεύθυνση της κυρίας Δέσποινας Χαραλάμπους, Καθηγήτριας Μουσικής και μέλους του Συλλόγου Γονεών και Κηδεμόνων του Σχολείου και του Διευθυντού του Σχολείουκ. Δημητρίου Δομέτιου. Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν και οι διδάσκοντες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέου Προκοπίου, οι οποίοι πληροφορήθηκαν νωρίτερα την άφιξη του Σεβασμιωτάτου για τον ανωτέρω σκοπό και εξέφρασαν την επιθυμία της συμμετοχής τους στην λατρευτική αυτή ευκαιρία.

Νέο Προκόπι

Επίσης παρευρέθηκαν ο Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Βερνέζος – Προϊσταάμενος του Ι. Προσκυνήματος, ο Πρεσβ. Ιωάννης Γκέκας -Εφημέριος της Βλαχιάς, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας Δρ. Κωνσταντίνος Ζημιανίτης και πλήθος προσκυνητών που θαύμασαν την υποδειγματική συμμετοχή των παιδιών στα τελούμενα.Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στα παιδιά το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί συμμετείχαν, με την συγκατάθεση των γονέων τους και στο Κοινό Ποτήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Νέο Προκόπι

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους παρισταμένους και συμμετέχοντες στη Θ. Λειτουργία μαθητές αλλά και τους διδασκάλους για την υποδειγματική τους εργασία υπέρ της πνευματικής καλλιέργειας των παιδιών. Ευχαρίστησε τον Διευθυντή Εκπαιδεύσεως κ. Ζημιανίτη για την παρουσία του και ευχήθηκε η σημερινή Θ. Λειτουργία να αποτελέσει κίνητρο και για άλλα Σχολεία, αφού μεταδόθηκε απ’ αυθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως στους 97,7fm.

Αμέσως μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος διένειμε το αντίδωρο και αναμνηστικές ευλογίες σε όλους τους μαθητές, τους διδασκάλους και τους προσκυνητές, ενώ οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Προκοπίου δώρισαν στο Σεβασμιώτατο χειροτεχνίες τους.

TOP NEWS