Ο Μητροπολίτης Χίου δίπλα στους πρόσφυγες

  • Dogma

Τους πρόσφυγες στη Χίο στηρίζει με όσες δυνάμεις έχει η Τοπική Εκκλησία, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στους συνανθρώπους που δοκιμάζονται.

«Σήμερα που η Εκκλησία μας αναμιμνήσκεται το γεγονός της φυγής του Χριστού στην Αίγυπτο, ήλθαμε κοντά στους πρόσφυγες αδελφούς μας. Όλοι είμεθα μετανάστες του Ουρανού και πρόσφυγες στη γη, στην οποία ήλθε ξένος ο Χριστός μας για να μας παλιννοστήσει στον Παράδεισο».

Με αυτά τα λόγια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, μίλησε το μεσημέρι της 26ης Δεκεμβρίου στο χώρο υποδοχής των προσφύγων στη Χίο, όπου η Ιερά Μητρόπολη Χίου έχει προσφέρει συνολικά πάνω από 1.200 δέματα ρουχισμού και εκατοντάδες χυμούς, ενώ έχει βοηθήσει άμεσα ή έμμεσα και στο φαγητό τους. Στην προσφορά των δεμάτων ρουχισμού συνέδραμαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τους οποίος ο Σεβασμιώτατος Χίου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούν σ’ αυτήν τη διακονία και κατέληξε ότι φιλοξενούμε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να μεταβάλουμε τις θρησκευτικές και εθνικές μας παραδόσεις οι οποίες άλλωστε είναι και η ρίζα της διακονίας αυτής.

TOP NEWS