Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στο 6ο Λύκειο Λαμίας

  • Dogma
λαμίας

Ποιμαντική επίσκεψη στο 6ο Λύκειο Λαμίας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού και τ. Σχολικού Συμβούλου Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος κ. Δημητρίου Φύκα και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να ευλογήσει την αγιοβασιλόπιτα για το νέο έτος και να απευθύνει τις πατρικές του ευλογίες και νουθεσίες στους μαθητές.

Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του σχολείου και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στα παιδιά για την σημασία της αγιοβασιλόπιτας, για την προσωπικότητα του αγίου Βασιλείου, το Φιλανθρωπικό του έργο καθώς και το σπουδαίο έργο των Προστατών της Παιδείας Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι ανέδειξαν και συνεχίζουν με το έργο τους να αναδεικνύουν την αξία του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Παρότρυνε δε τους καθηγητές και μαθητές την ημέρα της μνήμης τους να αποδώσουν με τον Εκκλησιασμό τους  την οφειλομένη τιμή και σεβασμό τους προς τους Οικουμενικούς Πατέρας και Διδασκάλους, Τρείς Ιεράρχας.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους ο νέος χρόνος που άρχισε να είναι γεμάτος δύναμη και υγεία και ο Θεός να φωτίζει τους μαθητές να  προοδεύουν.

Ακολούθως  ο Λυκειάρχης κ. Φύκας μεταφέροντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του ιδίου, των καθηγητών, των γονέων και των μαθητών για την τιμητική παρουσία του Ποιμενάρχου μας στο Σχολείου τους,  ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο να το συνοδεύει πάντοτε υγεία και μακροημέρευση προς ωφέλεια της τοπικής μας Εκκλησίας και του προσέφερε ευγενώς εκ μέρους όλων μια ανθοδέσμη.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στο σχολείο μια εικόνα του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και άλλη μία σε όποιον τύχει το φλουρί καθώς και σε όλα τα παιδιά εδώρησε το ημερόλογιο τσέπης του 2018 της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στο γραφείο των Καθηγητών κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε κατ’ ιδίαν συνάντησε με τους καθηγητές ανταλλάσοντας απόψεις επί διαφόρων θεμάτων. Οι κ.κ. καθηγητές με μεγάλη χαρά προσεκάλεσαν τον Ποιμενάρχη μας να επισκεφθεί εκ νέου το σχολείο και να ανταλλάξει απόψεις με τους μαθητές για διάφορα θέματα, μία πρόσκληση την οποία ο Σεβασμιώτατος εδέχθη με πολύ χαρά και προθυμία.

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων: η Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Βίβιαν Αργύρη , ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Σπαθάρας Δ., ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Τσαδήμας Χρ., ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νικόλαος Παππάς, ο Γραμματέυς κ. Αυγέρης Γεώργιος, τα μέλη του  Συλλόγου Διδασκόντων και όλοι οι μαθητές.

λαμίας img_0022_95 img_0014_88 img_0007_93 img_0005_100

TOP NEWS