Ο Μητροπολίτης Ισπανίας Πολύκαρπος στην Αγία Μαρίνα

  • Dogma
μητροπολίτης ισπανίας

Την Θεία Λειτουργία για την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους, προς τιμή του οποίου είναι συναφιερωμένο το δεξιό κλίτος του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, ιερούργησε ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Πολύκαρπος.

Ο Μητροπολίτης Ισπανίας συλλειτούργησε με τους, εκ των εφημερίων του Ναού, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό, Πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη και Ιερομόναχο Ευσέβιο Μεάντζια.

ισπανίας
Την παραμονή στο υποκείμενο του ναού Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, τελέσθηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία με Όρθρο και Θεία Λειτουργία ενώ εψάλη και Παράκληση προς τον άγιο.

ισπανίας
Ο Μητροπολίτης Ισπανίας, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, την παραμονή της εορτής το απόγευμα, χοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας Αθηνών.

ισπανίας

Εκεί, με την παρουσία των μελών των συλλόγων των απανταχού Πρεβεζάνων και των εν Αθήναις Φιλιατρινών, στις γενέθλιες πόλεις των οποίων τιμάται ο άγιος Χαραλάμπης ως πολιούχος, ο κ. Πολύκαρπος ομίλησε για την χαρά που θα πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί.

ισπανίας

TOP NEWS