Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στη γιορτή Ερευνας και Ρομποτικής

  • Dogma
νεαπόλεως

Ο πρώτος διαγωνισμός για τους “φερέλπιδες επιστήμονες μας” έλαβε χώρα στη Μονή Λαζαριστών. Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, σε συνεργασία με το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, στήριξαν για μια ακόμη φορά την καινοτομία και τη δημιουργικότητα των μικρών μαθητών και τους έδωσαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τα ταλέντα και την φαντασία τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση, κηρύσσοντας την έναρξη των διαδικασιών του διαγωνισμού και βρισκόμενος κοντά στη νεολαία άκουσε τις δημιουργικές ιδέες των παιδιών και συνομίλησε μαζί τους.

Περισσότεροι 200 μαθητές ηλικίας 6-10 ετών, με τη συνοδεία των γονέων και των εκπαιδευτικών τους κλήθηκαν να αναπτύξουν ομαδικά τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, δίνοντας το μήνυμα ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος σε μια μεγάλη γιορτή μάθησης! Το θέατρο της Μονής Λαζαριστών γέμισε ασφυκτικά τόσο στη γιορτή έναρξης όσο και στις απονομές των διπλωμάτων. Την τελετή λήξης γέμισαν με τις μελωδίες τους οι παιδικές φωνές της Χορωδίας της Ενοριακής Νεανικής Εστίας Αγ. Γεωργίου Ασβεστοχωρίου ενώ όλα τα παιδιά χόρεψαν, έπαιξαν και χάρηκαν την ηλιόλουστη ημέρα στον αύλιο χώρο του Θεάτρου με την καθοδήγηση παιδαγωγών και εθελοντών.

34850587525_2f29e8402a_b 34850597515_0956dc1885_b 34007686704_5bda6da5b1_b

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι “Το θαύμα της πλάσης” κι έχει να κάνει με τους φίλους του ζωικού βασιλείου και τη σχέση τους με τον άνθρωπο! Ένας από τους στόχους του διαγωνισμού είναι να εξοικειωθούν και να γνωρίσουν από άλλη οπτική πλευρά οι λιλιπούτειοι διαγωνιζόμενοι τα μυστικά της γήινης πανίδας. Επιπλέον, τα παιδιά αλλά και ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών, μέσω του διαγωνισμού, καλούνται να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θέληση, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, τον εθελοντισμό, την εφευρετικότητα.

Τα παιδιά σχηματίζουν ομάδες ρομποτικής και καλούνται σε μια συναρπαστική πρόκληση έτοιμη για να εξάψει την φαντασία τους και στην συνέχεια να:

αναζητήσουν, ερευνήσουν και διερευνήσουν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους, • αναλάβουν να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ, και
αναπτύξουν αξίες, όπως η άμιλλα, η ομαδικότητα και η χαρά της γνώσης και της μάθησης.

Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Διευθυντής Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Γεωργίου και ο Προϊστάμενος παιδαγωγικών θεμάτων της Διεύθυνσης κ. Ακριτίδης. Τα παιδιά και τους γονείς τους συνεχάρη ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Κυρίζογλου.

TOP NEWS