Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

  • Dogma
Βενιζέλος

Στο Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Πάρκο Ελευθερίας ξεναγήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος από τον έφορο του Μουσείου και δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη, εγγονό του συνονόματου Ιδρυτού και Δωρητού του Μουσείου.

Ανήμερα της επετείου της Συνθήκης της Λωζάνης (24 Ιουλίου 1923) ο κ. Παυλόπουλος έλαβε γνώση για το έργο αλλά και για τα αντικείμενα που περιστοίχιζαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο σε όλη του τη ζωή. Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε, μεταξύ άλλων, την εποχή που σπούδαζε στο Παρίσι και είχε επισκεφτεί την κατοικία του Ελ. Βενιζέλου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την «ποιοτική αναβάθμιση» του εν λόγω Μουσείου.

DSC_2028 DSC_1938 DSC_1999 DSC_2048

Το Μουσείο «Ελ. Βενιζέλος» ιδρύθηκε το 1984 και στις 30 Μαρτίου 1986 άνοιξε τις πύλες του στο κοινό .Στεγάζεται σε αυτόνομο κτίριο δίπλα στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας Ο κύριος πυρήνας των συλλογών του προήλθε από το υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι Κρητικοί Ζαχαρίας Μακατούνης και ο γιος του Αντώνιος, ο οποίος και το δώρισε στο Δήμο Αθηναίων με σκοπό την ίδρυση Μουσείου. Το εκθεσιακό υλικό παρουσιάζεται στους δύο ορόφους του κτιρίου και περιλαμβάνει προσωπικά κειμήλια και τεκμήρια γεγονότων, που συνέβησαν κατά την χρονική περίοδο από τη γέννηση έως το θάνατο του Ελ. Βενιζέλου. Αποτελείται από έντυπα, έγγραφα, φωτογραφίες, λιθογραφίες, προσωπογραφίες και απεικονίσεις του σε διάφορα υλικά. Επίσης είναι εξοπλισμένο με οπτικοακουστικό υλικό για την υποβοήθηση του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης καθώς και εξειδικευμένη Βιβλιοθήκη.

TOP NEWS