Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

  • Dogma

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου 2015, υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου τον Εξοχότατο   Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος, στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης, 2 Δεκεμβρίου 2015, υποδέχθηκε στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου τον Εξοχότατο Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Μέσα στα πλαίσια της επίσκεψης αυτής, επισκέφθηκε τον Προκαθήμενο της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου και είχε μαζί με τον Μακαριώτατο ημίωρη συνομιλία.
Η συνάντηση του Ρώσου Υπουργού των Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου πραγματοποιήθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών διεξήχθησαν μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις και ιδέες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στη συνάντηση παρακάθησαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, κ. Stanislav Osadjiy, o Διευθυντής Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Μάριος Κουντουρίδης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως του Υπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ομάδα συνεργατών του κ. Υπουργού επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄.
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη διαχρονική υποστήριξη του εθνικού μας θέματος. Επίσης, ευχαρίστησε τον ίδιο και την κυβέρνησή του για τη στήριξη που δίνουν στο Χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής να παραμείνει στη γη των πατέρων του.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «του εξήγησα ότι οι γηγενείς κάτοικοι της Μέσης Ανατολής είμαστε εμείς οι Χριστιανοί. Οι Άραβες ήρθαν 7 αιώνες μετά από εμάς και είναι ανεπίτρεπτο οι πραγματικοί κάτοικοι να φύγουν και να μείνουν οι Μουσουλμάνοι. Τους Μουσουλμάνους τους αγαπούμε, ζήσαμε αιώνες πολλούς μαζί τους, επιθυμούμε τη συμβίωση αλλά καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό και δεν επιθυμούμε να επικρατήσουν οι εξτρεμιστές».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε την αγαπη και τις αδελφικές σχέσεις του κυπριακού λαού προς τη Ρωσική Εκκλησία και προς τους Ρώσους που βρίσκονται στην Κύπρο.
Σε δηλώσεις προς το ΚΥΠΕ είπε ότι «στη διάθεσή τους και οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται, οποιαδήποτε προβλήματα έχουν που μπορούμε εμείς να φανούμε χρήσιμοι, αυτό θα το πράξουμε με πολλή χαρά»
Tέλος, η συνάντηση στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

TOP NEWS