Ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκδημία του γέροντα Μωυσή

  • Dogma

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον καθηγούμενο της μονής Κουτλουμουσίου για την εκδημία του μοναχού Μωυσή έστειλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Λουδάρος Ανδρέας

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον καθηγούμενο της μονής Κουτλουμουσίου για την εκδημία του μοναχού Μωυσή έστειλε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επιστολή που υπογράφουν ο υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα θρησκεύματα, βουλευτής κ. Γιάννης Αμανατίδης και ο υπεύθυνος της θεματικής θρησκευμάτων κ. Μάκης Λυκόπουλος σημειώνεται οτι « Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία».

Γράφουν στην επιστολή τους:

«Πανοσιολογιώτατε,

Δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την εκδημία του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη, ο οποίος κοσμούσε τις τάξεις της σεβάσμιας αδελφότητάς σας ως Γέροντας της Καλύβης Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Ι. Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος.

Ο μακαριστός υπήρξε συνεχιστής της μακράς παράδοσης των Αθωνιτών λογίων, που με τη γραπτή και προφορική μαρτυρία τους μετέφεραν στον κόσμο όψεις της αγιορείτικης πνευματικότητας και βοήθησαν στη γνωριμία με την Αγιώνυμη Πολιτεία.

Θα παραμείνει στη μνήμη μας χάρη στο πλούσιο συγγραφικό και κηρυγματικό έργο του.

Mε σεβασμό και εκτίμηση

Αμανατίδης Γιάννης,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Α΄ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -Υπεύθυνος Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα
Λυκόπουλος Μάκης, Υπεύθυνος Θεματικής Θρησκευμάτων »

TOP NEWS