Ο Σύρου Δωρόθεος Β’ στο παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης στην Αθήνα

  • Dogma
σύρου

Στο εορτάζον ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης, Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου ιερούργησε με τη λειτουργική συμμετοχή Ιερέων από την Αθήνα, τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και του επιτετραμμένου Εφημερίου, παρουσία πολλών πιστών από την Αθήνα και τις Κυκλάδες, προς τους οποίους παρουσίασε μία σύντομη αναφορά της ιστορίας του Ναϊδρίου και της παρακειμένης Φοιτητικής Εστίας και της εντάξεώς τους στην Ιερά Μητρόπολη,και ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν βοηθήσει και συνεργήσει προς αυτό.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη Μνημόσυνο φιλευσεβούς κυρίας, η οποία έχει βοηθήσει τα μέγιστα στο ιερό Παρεκκλήσιο.
Στη συνέχεια, μετέβη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της παρακείμενης Φοιτητικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα, όπου και ευλόγησε την πίττα του Αγίου Βασιλείου, παρουσία της διοικήσεως και των φιλοξενουμένων σ΄ αυτήν Φοιτητών και Φοιτητριών και πολλών επισκεπτών από τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, την Άνδρο και τη Σίφνο και άλλα νησιά των Κυκλάδων, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχήθηκε για τη νέα χρονιά.

σύρου IMG_4792 IMG_4763 IMG_4747 IMG_4728

TOP NEWS