Ο Βοστώνης και ο Νεαπόλεως στις Κατασκηνώσεις

  • Dogma
Κατασκηνώσεις

Την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016, τις Κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Νεαπόλεως Ευλογημένο Καταφύγιο Άξιον Εστί στη Μακρυνίτσα Σερρών επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως κ .Βαρνάβα.

Κατά την επίσκεψή τους στις κατασκηνώσεις συνοδεύονταν, επίσης, από άλλους κληρικούς, τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρο Σούλα, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας κ. Δημήτρη Χατζηβρέττα και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καμαρινό. Για τις Κατασκηνώσεις ήταν η τελευταία μέρα των Κοριτσιών Δημοτικού (Β΄ Περίοδος) με γενική ονομασία: «Προσευχή… Παραθύρι στο Θεό». Τα 200 μικρά κορίτσια και το εθελοντικό προσωπικό της Κατασκήνωσης υποδέχτηκαν με πολύ ενθουσιασμό τον υψηλό επισκέπτη και τη συνοδεία του. Η υποδοχή έγινε στο προσευχητάρι της Κατασκήνωσης με τα μικρά «Αγγελούδια» (όπως είπε ο Άγιος Βοστώνης) να ψάλλουν το Άξιον Εστί.

0108neap (1) 0108neap (2) 0108neap (3) 0108neap (4)

Ο π. Γεώργιος Μίλκας προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Βοστώνης, παρουσίασε το πολύπλευρο Εκκλησιαστικό του έργο που κορυφώνεται με τη φιλοξενία ασθενών παιδιών από την Ελλάδα που μεταβαίνουν στα μεγάλα νοσοκομεία της Βοστώνης για θεραπεία. Υπενθύμισε τους άρρηκτους δεσμούς των δύο Μητροπόλεων και τη αδιατάρακτη φιλία των Ποιμεναρχών τους και εξέφρασε την παντοτινή ευγνωμοσύνη των 53 στελεχών των Κατασκηνώσεών μας που το έτος 2012 έτυχαν αβραμιαίας φιλοξενίας στις άριστες εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Βοστώνης. Ο Άγιος Βοστώνης βαθιά συγκινημένος ευχαρίστησε, πρόσφερε σε όλους από έναν επιστήθιο σταυρό, παρακολούθησε την υποστολή των σημαιών και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

0108neap (5) 0108neap (6)

Στη συνέχεια παρακάθησε στο βραδινό φαγητό της Κατασκήνωσης, ενώ παρακολούθησε πλούσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο θέατρο Θαβώρ των Κατασκηνώσεων. Την όλη βραδιά έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ονομάζοντας τη βραδιά, «βραδιά του Μητροπολίτη Μεθοδίου», ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο κ. Μεθόδιο για την προσφορά του στην Οικουμένη και στην τοπική εκκλησία και απευθύνοντας νουθεσίες στις κατασκηνώτριες.΄Ηταν μια ξεχωριστή τελευταία βραδιά κατασκήνωσης που θα μείνει αξέχαστη!

0108neap (7) 0108neap (8)

TOP NEWS