«Όχι» Μητροπολίτη Χίου στη νέα δομή προσφύγων στον πρώην Χ.Α.Δ.Α.

  • Dogma
προσφύγων

Την πρώτη καθοριστικής σημασίας άρνηση, συνάντησε η Δημοτική Αρχή Βουρνού, σε ότι αφορά στο εγχείρημά της για δημιουργίας ενιαίας δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον χώρο του πρώην Χ.Α.Δ.Α. της πόλης στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων,  από τον Μητροπολίτη Χίου.

Κατά τη διάρκεια Εσπερινού στον Άγιο Σπυρίδωνα Νερομύλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσών Μάρκος, συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα, των Γιαλούρικων αλλά και των Καρυών, οι οποίοι του ζήτησαν να μη συναινέσει η Μητρόπολη, διά της Νέας Μονής στην παραχώρηση του χώρου που της ανήκει για τη δημιουργία νέου καταυλισμού προσφύγων.

Η Νέα Μονή, κατέχει ένα σημαντικό αριθμό στρεμμάτων στην περιοχή, τα οποία ενοικίαζε στον Δήμο Χίου προκειμένου να λειτουργεί ο σκουπιδότοπος, μέχρι και πριν λίγα χρόνια.

Με τον γνωστό του λόγο, ο Μητροπολίτης Μάρκος, αφού άκουσε τα επιχειρήματα των κατοίκων, σημείωσε ότι η τελική του απόφαση δεν μπορεί να είναι αντίθετη με τη βούληση του ποιμνίου του, το οποίο είναι ταγμένος να υποστηρίζει.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Μάρκου, έτυχε της πλήρους αποδοχής από τους κατοίκους, που από την αρχή έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στη δημιουργία μίας δομής συνολικής επιφάνειας 40 στρεμμάτων.

«Σημαντική η άρνηση, αλλά συνεχίζουμε»

Για σοβαρή παράμετρο που είναι πιθανό να «τινάξει» στον αέρα τον όποιο σχεδιασμό, έκαναν λόγο στον κύκλοι της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν σταματάει καμία απολύτως διαδικασία.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι να απαντήσουν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες αν η περιοχή, περιβαλλοντικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέου καταυλισμού. Πρώτα θα δούμε αυτό το κομμάτι και στη συνέχεια θα εξετάσουμε τις υπόλοιπες παραμέτρους», ανέφερε στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.

Πηγή:  politischios

 

TOP NEWS