Οι εν Αθήναις Τήνιοι εόρτασαν την εύρεση της Αγίας Εικόνος

  • Dogma
εύρεση της αγίας εικόνος

Πλήθος πιστών έδωσαν το παρών στην ετήσια εορτή της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων για την εύρεση της Αγίας Εικόνος.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ιερούργησε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Τήνου κ. Δωρόθεος Β’, με την άδεια και την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου Β’ , κατά την ετήσια εορτή της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων για την εύρεση της αγίας Εικόνος.

Συμπαραστατούμενος από τον Πρωθιερέα του Ναού ο Αρχιμ. Χριστοφόρο, ο οποίος μεπολλή αγάπη και ευγένεια τον υπεδέχθη κα εφιλοξένησε, και άλλων Ιερέων, παρουσία του Προέδρου κ. Παπαδημητρίου και των Μελών της Αδελφότητος, της Δημοτικής Συμβούλου κας Βιδάλη, εκπροσωπούσης το Δήμο Τήνου, του Διοικητού της Τροχαίας Αθηνών κ. Διαμαντόπουλου, των Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος κ.κ. Πελοπίδα Αγγελόπουλου και Αλέξανδρου Λαγουρού, του Πολιτευτού των Κυκλάδων ιατρού κ. Χριστόπουλου, του επί τιμή Δημάρχου Κιμώλου κ.Μαγκανιώτη, του κ.Αντωνίου Βεντούρη και πλήθους Τηνίων διαμενόντων στην Αθήνα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε για την Επέτειο, υπέμνησε τις πολλές ευεργεσίες της Θεοτόκου στη ζωή μας, καθώς και τη διαχρονική πολύπτυχη προσφορά του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου στην Εκκλησία και την Πατρίδα.

Εν συνεχεία, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή,με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, κατευθυνθείσααπό το Ναό του Αγίου Βασιλείου, διά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, προς τα Γραφεία της Αδελφότητος, όπου πραγματοποιήθηκε εορτατική Εκδήλωση, με προσφώνηση του Προέδρου, Χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , ο οποίος εκπροσωπών τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνήν κ.Ιερώνυμο Β’ μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του και ευχήθηκε με τη σειρά του στο Μακαριώτατο, μαζί με τους παρισταμένους, για την όγδοη επέτειο από της εκλογής του.Μετέφερε, επίσης, και τις ευχές και τις ευχαριστίες της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, η οποία, όπως είπε, με σεβασμό προς την Αγία Εικόνα και αίσθημα υψηλής ευθύνης πηδαλιουχεί από την 1η Ιανουαρίου 2015 το σκάφος του Ιερού Ιδρύματος, με αταλάντευτη πορεία,προς εκπλήρωση των υψηλών πνευματικών, εθνικών, καινωνικών και φιλανθρωπικών έργων του,εζήτησε την προσευχή όλων και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την σκέπη και την ευλογία της Παναγίας.

Ακολούθως, ο Πανσιολ. Αρχιμανδρίτης και Α’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Ιερώνυμος Νικολόπουλος ανέπτυξε διδακτιώτατα το θέμα «εάν το άλας μωρανθή εν τίνι αλισθήσεται» ,με θεολογική, κοινωνική και πρακτική θεώρηση, αποσπώντας τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Τέλος, παρετέθη από την Αδελφότητα παραδοσιακή δοχή στο ισόγειο καφενείο του κτηρίου.

TOP NEWS