Οι Ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην ψηφιακή εποχή

  • Dogma
αρχιεπισκοπής

Εντατικά σεμινάρια πραγματοποιούνται από σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στο Ρουφ για τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής με αντικείμενο την ειδικότερη εκπαίδευσή τους στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι οποίες σύντομα θα είναι στη διάθεση των πιστών που κατοικούν στα εδαφικά όρια δικαιοδοσίας της Αρχιεπισκοπής.

Πολύ σύντομα η έκδοση πιστοποιητικών αγαμίας, η έκδοση αδειών γάμων, πιστοποιητικά τελέσεως βαπτίσεων, υπεύθυνες δηλώσεις και άλλα έγγραφα θα μπορούν πλέον να εκδίδονται και εξ αποστάσεως μέσα από ειδικές εφαρμογές, οι οποίες σύντομα θα είναι στην διάθεση των πολιτών μέσα από την επίσημο ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής www.iaath.gr.

Την έναρξη των σεμιναρίων κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. π. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος της ηλεκτρονικής διοίκησης και διαχείρισης της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τις ποιμαντικές προεκτάσεις του όλου εγχειρήματος και τις νέες δυνατότητες, οι οποίες διανοίγονται προς διευκόλυνση του έργου των ιερέων.

enor-01-2017-psifiako-seminario1

enor-01-2017-psifiako-seminario5

Επίσης, παρουσίασε και τις νέες εφαρμογές, οι οποίες ήδη εφαρμόζονται στον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό του νομικού προσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής όπως το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, η διαχείριση των αποφάσεων των Μητροπολιτικών Συμβουλίων, η διαχείριση του Ψηφιοποιημένου Αρχείου του Προσωπικού της Αρχιεπισκοπής, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας και άλλες.

Η ευθύνη της εκπαιδεύσεως των ιερέων έχει ανατεθεί στον Αρχιμ. π. Ευγένιο Παντζαρίδη, Προϊστάμενο του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχειρίσεως Έργων της Αρχιεπισκοπής και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι θα παρέχουν διαρκώς τεχνική υποστήριξη και βοήθεια στους ιερείς, οι οποίοι πλέον μπαίνουν σε ένα νέο κόσμο, αυτόν της ψηφιακής τεχνολογίας.

Στο εναρκτήριο σεμινάριο παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Πρωτ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Διευθυντής Προσωπικού, Πρωτ. π. Αναστάσιος Βλαβιανός και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

enor-01-2017-psifiako-seminario3 enor-01-2017-psifiako-seminario4

Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του σεμιναρίου προηγήθηκε ευρεία σύσκεψη μεταξύ του Πρωτοσυγκέλλου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, των 21 Αρχιερατικών Επιτρόπων και των 21 Γραμματέων των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών της Αρχιεπισκοπής, του Διευθυντή Προσωπικού, του Διευθυντή  του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας και του Διευθυντή Γεν. Φιλοπτώχου Ταμείου για τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Τα σεμινάρια, τα οποία ήδη αγκάλιασαν με ενθουσιασμό οι ιερείς, θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα, μέχρι και την Παρασκευή 27/1/2017.

TOP NEWS