Όλο το παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος

  • Dogma

Σε ευκαιρία για την δημιουργία σεναρίων «συνομωσίας» φαίνεται πως έχει μετατραπεί η πρωτοφανής καθυστέρηση της εκτέλεσης της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την αποστολή ιατρικής επιτροπής στον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος.

Λουδάρος Ανδρέας

Σε ευκαιρία για την δημιουργία σεναρίων «συνομωσίας» φαίνεται πως έχει μετατραπεί η πρωτοφανής καθυστέρηση της εκτέλεσης της απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την αποστολή ιατρικής επιτροπής παρουσία δικαστικού, η οποία θα εξετάσει το κατά πόσον ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντα του.

Τις τελευταίες ημέρες δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για «ακύρωση» της απόφασης της Δ.Ι.Σ. «στην πράξη» αφού έχουν περάσει ήδη πάνω από τρεις μήνες και ο μητροπολίτης βρίσκεται ακόμη στην θέση του χωρίς να έχει εξεταστεί από κανέναν.

Πως έχουν όμως τα πράγματα;

Το διάστημα αυτό, συγκεκριμένα πρόσωπα, γνωστά στην Εκκλησία και την διοίκηση, επιχειρούν με κάθε τρόπο να εμφανίσουν τον μητροπολίτη κ. Κύριλλο ως απόλυτα ικανό να ποιμάνει την Μητρόπολη του, διοχετεύοντας φωτογραφίες, ποτέ όμως βίντεο, που δείχνουν τον κ. Κύριλλο, να λειτουργεί, να χειροτονεί ακόμη και να ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο.

Η τακτική αυτή, που εξ αρχής έχει προκαλέσει σοβαρή ενόχληση σε μεγάλο αριθμό ιεραρχών που εκφράζουν υποψίες για τα κίνητρα των ανθρώπων που την υλοποιούν, δέχθηκε ισχυρό πλήγμα στα Ιωάννινα, όταν ο ίδιος ο κ. Κύριλλος ζήτησε να συμμετάσχει και να ψάλλει στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Θεοκλήτου, κάτι το οποίο τελικά δεν κατάφερε, αποκαλύπτοντας τόσο στον παρόντα Αρχιεπίσκοπο όσο και στους υπόλοιπους Αρχιερείς την έκταση του ήδη γνωστού προβλήματος.

Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ιεραρχίας έχει ίδια άποψη για την κατάσταση του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, τον οποίο θεωρούν ότι δεν δύναται να έχει απόλυτο έλεγχο της Μητροπόλεως του από την στιγμή που δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως ο χειρισμός της κατάστασης από ανθρώπους του περιβάλλοντος του, αδικούν τον ίδιο εν τέλει.

Με βάση πάντως τις τελευταίες πληροφορίες του dogma.gr η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αν όσα προβλέπουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα επιβεβαιωθούν τότε τον ερχόμενο Ιούνιο θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας για να εκλέξει τους νέους μητροπολίτες Φωκίδος και Ιωαννίνων πιθανότατα και Θεσσαλιώτιδος.

TOP NEWS