Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στην Θράκη

  • Dogma
βύσσα

Με την επίσκεψή του στο Μοναστήρι της Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα, που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στα σύνορα ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στην Θράκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε στην ιερά μονή στη Νέα Βύσσα και στη συνέχεια οι γυναίκες της Βύσσας τραγούδησαν και χόρεψαν προς τιμήν του και του προσέφεραν τοπικά προϊόντα.

ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) 19042016_moni_4

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από το Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού Στρατηγό Ιωσήφ Μαυράκη επισκέφθηκε το παραμεθόριο Ελληνικό Φυλάκιο 5, απέναντι απ’ την Αδριανούπολη. Εκεί ο Μακαριώτατος ξεναγήθηκε στους χώρους του Φυλακίου και ευλόγησε το στρατευμένα νιάτα.

ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI)

Η Νέα Βύσσα είναι πεδινή, εύφορη κωμόπολη που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νομού Έβρου, 12 χιλιόμετρα βόρεια της Ορεστιάδας και βρέχεται από τον Έβρο ποταμό. Η Νέα Βύσσα είναι η βορειότερη κωμόπολη της Ελλάδας. Ο λαός και το όνομά της προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από τον πανάρχαιο πολεμικό λαό των Βησσών. Οι στολές της Βυσσιώτισσας είναι πολύ εντυπωσιακές.

ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI)

βύσσα ÏÑÅÓÔÉÁÄÁ--ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÓÔÇÍ ÌÏÍÇ ÁÃÉÁÓ ÐÁÑÁÓÊÅÕÇÓ --(×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI) Τα παλιά σπίτια είναι κτισμένα με παραδοσιακό τρόπο. Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή καταγόταν από το Βοσνοχώρι, οι κάτοικοι του οποίου, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, εγκαταστάθηκαν το 1923 στο Αχυροχώρι, το οποίο μετονομάστηκε αργότερα σε Νέα Βύσσα. Είναι πατρίδα του Φιλικού Γιώργη Παπά (Κούρτογλου), ο οποίος εντάσσεται στους σπουδαιότερους αγωνιστές της Επανάστασης του 1821. Ο πολιούχος της κωμοπόλεως είναι ο Άγιος Γεώργιος στον οποίο και είναι αφιερωμένος ο Μητροπολιτικός Ναός της Νέας Βύσσας. Επίσης στην Νέα Βύσσα βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ακόμη σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από την κωμόπολη της Νέας Βύσσας βρίσκεται και η Ιερά μονή της Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής

19042016_moni_13 19042016_moni_14 19042016_moni_15

Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS