Πάνδημος Εξόδιος Ακολουθία Πρωτοπρεσβύτερου Γ. Ζουγανέλη

  • Dogma
εξόδιος

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων και την παρουσία απάντων των τα πρώτα φερόντων της Μυκόνου και πλήθους πιστού λαού, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, στη Χώρα της Μυκόνου, η Εξὀδιος Ακολουθία του αοιδίμου Πρωτοπρ. Γεωργίου Ζουγανέλη. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεχώρησε το πρωί από την Ερμούπολη με σκάφος για τη Μύκονο, προκειμένου να ιερουργήσει κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία, αλλά οι καιρικές συνθήκες τον ανάγκασαν να προσεγγίσει την Τήνο και εκείθεν να μεταβεί, δι’ άλλου πλοίου, στη Μύκονο, και να προστεί μόνον της Εξοδίου Ακολουθίας.

Κατά τη διάρκεια της προηγηθείσης Αγρυπνίας, τελέσθηκε η Ακολουθία εις Κεκοιμημένον Κληρικόν.

Στην Εξόδιο Ομιλία του, η οποία θα αναρτηθεί ηχογραφημένη στο facebook της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στη ζωή του εκλιπόντος, όπως ο ίδιος την είχε καταγράψει στην αυτοβιογραφία του, ειπών μεταξύ άλλων ότι «με την εκδημία του π. Γεωργίου Ζουγανέλη επισφραγίζεται σήμερα ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής της τοπικής Εκκλησίας της Μυκόνου, αφού ήταν ο τελευταίος από τις τέσσερις εμβληματικές φυσιογνωμίες Μυκονίων Κληρικών, κοντά στις οποίες διδαχθήκαμε, ποδηγετηθήκαμε, γαλουχηθήκαμε και σπουδάσαμε τα ιερά γράμματα, ο μακαριστός Προκάτοχός μας Δωρόθεος και οι αοίδιμοι Πρωτοπρεσβύτεροι Αντώνιος Καμπάνας και Βασίλειος Αθυμαρίτης. Ήδη γράφεται μια νέα σελίδα της Εκκλησιαστικής ζωής της Μυκόνου, με τους κατά πάντα άξιους διαδόχους τους, οι οποίοι συνεχίζουν να καλλιεργούν το εύφορο γεώργιο, το οποίο εκείνοι τους κληροδότησαν, χωρίς να επιτρέπουν να εκχερσωθεί, καλλιεργώντας το με τον κόπο και τον ιδρώτα τους, σπείροντας το λόγο του Θεού με αγάπη και αυτοθυσία.»

Για τον μεταστάντα πρωτοπρεσβυτερο ομίλησε με συγκινητικούς λόγους και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Κωνστ.Κουκάς.

Η ταφή του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Ζουγανέλη εγένετο στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά Μυκόνου.

DSCN5326 DSCN5324 DSCN5323 DSCN5321 DSCN5318 εξόδιος DSCN5308 DSCN5305 DSCN5332 DSCN5329 DSCN5341

TOP NEWS