Πανηγύρεις Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma

Επίκεντρο του εορτασμού  του Αγίου Σπυριδώνος,  τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία μας στις 12/12  θα είναι για την  Μητρόπολη Δημητριάδος  ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου στις 11/12, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

Επίκεντρο του εορτασμού του Αγίου Σπυριδώνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, τη μνήμη του οποίου τιμά η Εκκλησία μας το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, θα είναι για την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή της εορτής, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 18.00, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει το θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στη Θεία Λειτουργία θα ψάλει η Χορωδία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη.

Τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος πανηγυρίζει, επίσης, η Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, όπου την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS